Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Uniunea Europeană va extinde luni sancțiunile pentru Belarus

Miniștrii de externe ai UE vor extinde luni sancțiunile împotriva Belarusului, a declarat șeful pentru politică externă al Uniunii Europene, Josep Borrell.
uniunea europeana ue

Sancțiunile vor include companiile aeriene și agențiile de turism despre care se presupune că ar fi implicate în aducerea migranților la granița blocului comunitar. Uniunea Europeană a acuzat Belarus că încurajează migranții să vină pe teritoriul său și-i îndeamnă pe mulți dintre ei să treacă în Polonia și alte state vecine ale UE, ca răzbunare pentru sancțiunile deja impuse Minskului, transmite Reuters.

Doi diplomați au declarat joi că UE ia în considerare impunerea de sancțiuni în privința principalului aeroport din Belarus, în încercarea de a îngreuna transportul de migranți prin intermediul companiilor aeriene. În acest context, miniștrii de externe ai blocului comunitar urmează să se întâlnească luni.

„Vom da undă verde extinderii cadrului legal al sancțiunilor noastre împotriva Belarusului, astfel încât să poată fi aplicat tuturor celor care participă la introducerea ilegală de migranți în această țară”, a declarat Borrell pentru ziarul francez de weekend Le Journal du Dimanche.

El a adăugat că directorii companiilor aeriene și agențiilor de turism ar putea fi afectați de interdicții de călătorie și activele lor din Uniunea Europeană ar putea fi înghețate. Aproximativ 30 de oficiali guvernamentali din Belarus, despre care se crede că sunt implicați în această criză ar putea fi, de asemenea, vizați de sancțiuni, a mai spus Borrell.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii