Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Uniunea Europeană va demara o procedură de infringement împotriva Germaniei

Potrivit documentului Comisiei Europene privind procedura de infringement se creează „un precedent periculos pentru dreptul Uniunii”.
germania

Comisia Europeană va demara miercuri o procedură de infringement împotriva Germaniei, după o decizie a Curţii Constituţionale a Germaniei din 2020 care a pus în discuţie prioritatea dreptului european asupra dreptului naţional, au declarat mai multe surse europene, marţi, pentru AFP.

Judecătorii Curţii Constituţionale a Germaniei au hotărât în luna mai a anului trecut că programul de achiziţii de obligaţiuni al Băncii Centrale Europene contravine, parţial, constituţiei Germaniei. Decizia riscă să pună în pericol ordinea juridică a Uniunii Europene, în condiţiile în care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a validat încă de la finele lui 2018 programul de relaxare cantitativă al BCE.

Deciziile CJUE sunt obligatorii pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Procedura de infringement cuprinde mai multe etape şi ar putea să conducă, în final, la sesizarea CJUE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii