Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Uniunea Europeană va susține intrarea Bulgariei și Croației în Zona euro (Reuters)

Aceasta ar fi prima extindere a Zonei euro din 2015, când Lituania s-a alăturat grupului, care în prezent numără 19 state membre.
zona euro shutterstock_1411452944

Oficialii Zonei euro sunt pregătiți să accepte intrarea Bulgariei și Croației în Mecanismul European al Ratelor de Schimb (ERM-2), o etapă preliminară pentru adoptarea euro în următorii trei ani, au declarat patru surse diferite pentru Reuters.

Două surse au afirmat că decizia va fi anunțată probabil în afara orelor de tranzacționare în timpul weekendului pentru a preveni speculațiile pe piață.

Oficialii au relatat că unele probleme minore urmează să fie tranșate în următoarele ore, lucru care ar putea amâna anunțul dincolo de weekend, dar că este puțin probabil ca acestea să influențeze decizia de a permite accesul în mecanismul ERM-2.

Odată ce țările intră în Mecanismul European al Ratelor de Schimb acestea rămân în ERM-2 pentru aproximativ doi ani înainte de a începe pregătirile practice pentru adoptarea monedei euro, un proces care durează în jur de un an, ceea ce ar însemna că Bulgaria și Croația ar putea trece la euro cel mai devreme în 2023.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii