FacebookTwitterLinkedIn

Borrell a declarat că summit-ul de la Kiev a fost un eveniment important pentru a analiza ce altceva pot face UE și alți parteneri internaționali, pentru a sprijini oamenii care suferă din cauza situației grave legate de drepturile omului din peninsula ocupată de Rusia, potrivit unui interviu acordat postului Radio Svoboda, transmite Rador.

„Ucraina poate conta pe faptul că susţinerea populației afectate de conflict este o prioritate pentru UE. Aceasta include măsuri pentru a ajuta persoanele strămutate în interiorul ţării, consolidarea securității informaționale a Ucrainei, în special în regiunile afectate de acțiunile destabilizatoare ale Federației Ruse, precum și reintegrarea veteranilor”, a explicat Borrell.

Potrivit acestuia, atât în ​​contactele sale bilaterale, cât și în cadrul forurilor internaționale, UE va continua să reamintească despre încălcarea drepturilor omului, în special a tătarilor din Crimeea, despre persecuția politică, recrutarea forțată în armata rusă și militarizarea peninsulei de către Rusia.

„Vom sprijini realizarea obiectivelor Platformei Crimeea”, a dat asigurări şeful diplomaţie UE.