FacebookTwitterLinkedIn

„METIS-II va furniza un cadru propice parteneriatelor publice-private pentru infrastructura 5G, contribuind la evaluarea generală a conceptelor de acces radio și la dezvoltarea spectrului de rețea necesar. Mai mult decât atât, se va ocupa și de pregătirea acțiunilor dedicate organismelor de reglementare și standardizare”, au anunțat reprezentanții Ericsson.

Proiectul beneficiază de susținerea unui consorțiu internațional, format din 23 de companii din întreaga lume care au inițiative importante în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei 5G – companii din Uniunea Europeană și țări ca Japonia, China, Statele Unite, Coreea de Sud și include majoritatea marilor producători internaționali de echipamente, operatori și cercetători de renume. METIS-II este cofinanțat în cadrul proiectului Horizon 2020 al Uniunii Europene și are un buget de 8 milioane de euro.

Citește mai multe despre inovație și investițiile în tehnologia 5G

Ca principal promotor și coordonator ar proiectului METIS-II, Ericsson va asigura integrarea noilor tehnologii în dezvoltarea infrastructurii de acces radio 5G și va furniza o platformă pentru unificarea acțiunilor dedicate organismelor de reglementare și standardizare, mai spun reprezentanții companiei IT.

METIS-II continuă proiectul METIS, primul proiect integrat dedicat tehnologiei 5G, coordonat tot de Ericsson.

De asemenea, dezvoltatorul IT mai anunță că va prelua și coordonarea tehnică a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth-Generation Integrated Communications). Acesta se va ocupa de dezvoltarea și proiectarea noilor concepte pentru tehnologiile de acces radio mobil dedicate implementării spectrului de 6-100GHz.

Ambele proiecte sunt importante pentru pregătirea standardelor dedicate conexiunile mobile 5G și furnizează jucătorilor de pe piața globală oportunitatea de a discuta și evalua diferite idei de cercetare, contribuind la consolidarea pieței soluțiilor mobile.