Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Uniunea Europeană încurajează utilizarea testelor rapide pentru combaterea răspândirii pandemiei

Reprezentanții Comisiei Europene au recomandat tuturor statelor membre să înceapă să folosească testele rapide pentru a depista într-un timp foarte scurt noile cazuri de infectări cu COVID-19.
shutterstock_1668158461

Într-un comunicat al executivului comunitar se arată că testele Real Time PCR continuă să fie „standardul de bază al probelor pentru diagnosticarea COVID-19”, notează Agerpres.

Totodată, Comisia Europeană cere „validarea recunoaşterii reciproce a testelor şi a rezultatelor lor” între statele membre şi efectuarea acestora numai de personal calificat. Recomandarea principală a executivului comunitar este ca testele antigen rapide să fie folosite „în situaţii specifice” pentru a identifica prompt contaminările într-un nou focar epidemic sau pentru a monitoriza persoanele din categoriile de risc, cum ar fi personalul sanitar sau persoanele din căminele de bătrâni.

Testele antigen sunt mai rapide şi mai ieftine decât testele moleculare Real Time PCR, dar precizia lor este însă mai redusă. Mai multe state membre ale UE folosesc deja pe scară largă testele antigen rapide în strategiile lor de diagnosticare. Slovacia şi-a testat astfel aproximativ 3,6 milioane din cei 5,5 milioane de locuitori (cu vârste între 10 şi 65 de ani) în două weekend-uri succesive, la sfârşitul lui octombrie şi începutul lui noiembrie.

Iar, în urma acestei campanii naţionale de testare au fost descoperiţi zeci de mii de asimptomatici pozitivi la coronavirus, care au fost izolaţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii