Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Uniunea Europeană ar putea suspenda tarifele vamale la importurile de aluminiu din China

UE va impune tarife vamale pentru aluminiul din China începând din luna octombrie, însă imediat le va suspenda pentru nouă luni, a transmis un grup de lobby al industriei europene a aluminiului.
3d,Rendering,Roll,Of,Steel,Sheet,In,Factory

Comisia Europeană a demarat vara trecută o investigaţie pe piaţa produselor laminate plate din aluminiu, iar în luna aprilie 2021 a introdus tarife vamale provizorii cuprinse între 19,3% şi 46,7%.

Tarife definitive, cel mai probabil cuprinse între 14% şi 25%, ar urma să se aplice începând de la 1 octombrie pentru o perioadă de cinci ani, dar în urma plângerilor venite de la doi utilizatori de aluminiu şi de la un importator, tarifele avute în vedere de Comisia Europeană ar urma să fie suspendate pentru o perioadă de nouă luni, susţine grupul de lobby European Aluminium.

Directorul de la European Aluminium Gerd Goetz a apreciat că o astfel de evoluţie ar trimite o undă de şoc în industria aluminiului şi alte sectoare industriale. „Cum ar putea industriile europene să aibă încredere în măsuri de respectare a legislaţiei în domeniul comercial, de care este urgentă nevoie, atunci când porţile pentru produsele chineze de dumping rămân deschise?”, s-a întrebat Gerd Goetz, potrivit Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii