Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Uniunea Europeană a aprobat certificatul digital COVID

Liderii celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au aprobat, marți seara, la Consilul Extraordinar, desfăşurat timp de două zile, la Bruxelles, certificatul de sănătate care ar trebui să permită redeschiderea frontierelor şi facilitarea călătoriilor în interiorul blocului comunitar.
certificat_digital

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: „Statele membre au cheia, dar şi sarcina urgentă de a se asigura că sistemele lor naţionale de sănătate sunt alimentate cu informaţii despre starea de sănătate a cetăţenilor, astfel încât certificatul să poată fi emis. Pare că este mult de lucru. Aşa şi este, de fapt, dar sunt optimistă că vom ajunge acolo. Cred că certificatul reprezintă o ocazie unică să arătăm cum Uniunea Europeană contribuie în mod concret la viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, aşa că trebuie să ne străduim cu toţii să punem în funcţiune aceste certificate”, conform Radio România Actualități.

Şefii de stat şi de guvern din ţările membre au salutat acordul obţinut la nivelul Uniunii Europene cu privire la certificatul digital COVID, iar preşedintele Klaus Iohannis a spus că România se propunţă în favoarea implementării rapide şi unitare a acestuia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii