FacebookTwitterLinkedIn

Uniunea Europeană a aplicat miercuri o amendă-record – în valoare de 4,34 de miliarde de euro – Google, pentru că a abuzat de poziţia dominantă a sistemului său de operare pentru smartphone – Android – cu scopul de a-şi impune hegemonia serviciului de căutare online, o hotărâre care riscă să deterioreze şi mai mult relaţiile cu Statele Unite şi împotriva căreia compania va face apel, informează News.ro.

Comisia Europeană (CE) a somat totodată întreprinderea americană ”să pună capăt practicilor sale ilegale în următoarele 90 de zile, altfel riscând penalizări de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică mondială a Alphabet”, societatea-mamă a Google.

”Google a folosit practici ilegale pentru a-şi cimenta poziţia dominantă în căutarea pe Internet”, a acuzat comisarul european al Concurenţei Margrethe Vestager, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

“Google va face apel contra deciziei executivului european”, a anunţat imediat un purtător de cuvânt al Google, Al Verney, într-un comunicat.