Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Unicredit a vândut către Amundi businessul Pioneer din România, în urma unei tranzacții globale de peste 3,5 miliarde de euro

Pioneer Investment, brațul de gestionare a activelor a grupului financiar Unciredit, a fost preluat, în această vară, de Amundi. Tranzacția globală este estimată la 3,545 de miliarde de euro, inclusiv operațiunile Pioneer din țara noastră.
money-big-transaction

Unicredit și Amundi au încheiat un acord pentru vânzarea Pioneer Investment la sfârșitul anului trecut, dar tranzacția a fost finalizată în iunie și iulie acest an.

Pentru realizarea tranzacției, Amundi a făcut, în martie, o majorare de capital de 1,4 miliarde de euro.

Amundi, care este recunoscut drept cel mai mare manager de active din Europa, va consolida în rezultatele financiare pe cele ale Pioneer Investment, începând cu trimestrul al treilea al acestui an. De asemenea, de la începutul lunii septembrie, Pioneer și-a schimbat denumirea în Amundi.

Compania rezultată din tranzacție administrează active de 1,342 triliarde de euro prin intermediul a șase hub-uri și are 100 de milioane de clienți. Plus că are birouri în 37 de țări, unde lucrează 5.000 de persoane.

Pioneer administrează în țara noastră două fonduri, Pioneer Integro și Pioneer Stabilo, cu o valoare cumulată de 120 de milioane de euro.

Amundi este controlat, indirect, de grupul Credit Agricole, care are operațiuni pe piața din țara noastră și care deține aproape 74% din capitalul Amundi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii