Cautare
, Contributor

Plasamente |
|

UniCredit Ţiriac Bank finanţează IMM-urile cu 25 de milioane de euro

unicredit.jpg
UniCredit Ţiriac Bank, una dintre principalele instituţii bancare din România, a finantat IMM-urile cu aproximativ 25 milioane euro, prin intermediul iniţiativei Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises (JEREMIE), administrată de Fondul European de Investiţii (FEI). 

Până în prezent, circa 100 de IMM-uri au beneficiat de produsul cu garanţie JEREMIE prin UniCredit Ţiriac Bank, valoarea medie a împrumuturilor fiind de aproximativ 280.000 euro. Cele mai multe IMM-uri care au solicitat şi au primit împrumuturi activează în domenii precum comerţul en-gros, retail şi producţia de produse din hârtie, metal şi cauciuc (conform descrierilor CAEN). Aproximativ 50% din totalul fondurilor a fost absorbit de companii care îşi desfăsoară activitatea în Dolj (Craiova), Bihor (Oradea), Prahova (Ploieşti), Argeş (Piteşti) şi Botoşani (Botoşani).

Garanţia JEREMIE acoperă 80% din valoarea creditelor, iar banca mai are la dispoziţie 87,5 milioane euro pentru împrumuturi noi.

“UniCredit Ţiriac Bank işi reafirmă angajamentul de a susţine iniţiativa JEREMIE, un instrument important pentru finanţarea IMM-urilor, care constituie un segment strategic pentru bancă. Prin intermediul acordului de garantare JEREMIE, putem să oferim IMM-urilor împrumuturi noi pentru investiţii şi extindere, în condiţii mai avantajoase şi cu niveluri de colateral reduse”, a declarat Marco Esposito, Vicepreşedinte responsabil cu divizia Corporate, UniCredit Ţiriac Bank.

"Acest instrument a creat pentru Romînia două noutăţi absolute, anume garanţia cu portofoliu şi fondul cu capital de risc. Chiar dacă a pornit mai greu acest instrument în clipa de faţă arată că are o explozie a cerinţelor din partea IMM-urilor şi pot să spun că în acest moment din o sută de milioane euro (suma alocata – n.r.), expunerea este de 160 milioane euro pentru ca în momentul de faţă avem un succes cu JEREMIE", a declarat  Adrian Ciocanea, secretar de stat în Ministerul Economiei şi membru al Comitetului de Investiţii pentru Fondul de Participare JEREMIE.

Împrumuturile acordate beneficiază de o rată a dobânzii mai mică cu până la 100 de puncte de bază, de garanţii reduse (în funcţie de situaţia financiară a companiei garanţiile adiţionale variază între 70 şi 0%) şi de zero costuri pentru garanţia JEREMIE. IMM-urile pot accesa credite în cuantum de maximum 1,875 mil euro sau echivalent lei, pentru o perioadă de 12-72 de luni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii