Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

UniCredit numește un român, pe Dan Bucşa, în funcţia de economist-șef pentru Europa Centrală și de Est

UniCredit l-a desemnat pe Dan Bucşa să preia conducerea echipei sale de cercetare din Europa Centrală și de Est (ECE), în calitate de economist-şef pentru ECE, începând cu 17 noiembrie.
 aboneaza-te
Dan_Bucsa_Picture

El îl va înlocui pe Lubomir Mitov, care a demisionat din funcție pentru a se muta în Washington DC. Mitov va continua să aibă un rol consultativ în relaţie cu UniCredit.

În noua calitate, Dan Bucşa va fi responsabil de cercetarea macroeconomică a Grupului cu privire la regiunea ECE şi îşi va desfăşura activitatea la Londra. El îi va raporta lui Erik F. Nielsen, economist-șef al Grupului UniCredit.

Suntem încântați că Dan Bucşa a preluat rolul de economist-șef pentru Europa Centrală și de Est. Are o experiență unică, vastă privind regiunea ECE și este binecunoscut clienţilor din întreaga lume care sunt interesaţi de această regiune. Suntem convinși că, odată cu promovarea lui Dan, vom continua să avem cea mai bună activitate de cercetare pentru regiunea ECE”, a declarat Erik F. Nielsen.

Bucșa a lucrat la BNR, la elaborarea cadrului de prognoză pentru țintirea inflației

În ultimii cinci ani, Dan Bucşa a lucrat ca Lead CEE Economist al UniCredit în Londra, iar, înainte, în cadrul UniCredit Bank România.

Înainte de a lucra în sectorul privat, Bucşa a predat la Universitatea de Studii Economice din București și a lucrat în departamentul de modelare și prognoză macroeconomică al Băncii Naționale a României. La BNR, el a fost implicat în elaborarea cadrului de prognoză pentru țintirea inflației.

Bucşa deține un doctorat în macroeconomie și un masterat în finanțe de la Universitatea de Studii Economice din București.

 aboneaza-te

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii. Are o bază de 25 de milioane de clienţi în Europa de Vest, Centrală şi de Est.

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii