FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea de achiziţie a bunurilor finanţate în 2015 a fost de 338 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operaţional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 43,5 milioane de euro.

Valoarea noilor finanţări acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 242,7 milioane de euro.

Profitul net consolidat al activităţilor de leasing raportat la 2015, calculat în conformitate cu standardele IFRS este de 5,5 milioane de euro, înregistrând o creştere de 15%  faţă de anul precedent.

VEZI ȘI: UNICREDIT BANK A ÎNREGISTRAT UN PROFIT NET CONSOLIDAT DE 269,5 MIL. LEI ÎN 2015

Datorită noilor tranzacţii încheiate în 2015, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11% faţă de 2014, ajungând la finalul anului trecut la 750 milioane de  euro.

De asemenea, segmentul finanţărilor de bunuri second-hand a avut o creştere de 100%, de la 9,7 milioane de euro în 2014 la 19,4 milioane de euro în 2015.

VEZI ȘI: PERSPECTIVELE LOCULUI ÎNTÂI: ION ȚIRIAC

O creştere importantă, de 23%, a înregistrat finanţarea segmentului autovehiculelor, precum şi segmentul autovehicule grele (camioane şi semiremorci) care a crescut cu 31%  faţă de 2014. În ceea ce priveşte structura categoriilor de echipamente finanţate, echipamentele agricole deţin o pondere de 26% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele pentru construcţii cu 20%, echipamentele pentru industria FMCG cu 8% şi echipamentele medicale cu 8%.

Având în vedere perspecAvând în vedere perspectiva economică pozitivă a României, leasingul se poziţionează ca un produs versatil care susţine dezvoltarea afacerilor prin invesţii sustenabile. Atât timp cât încrederea în mediul economic românesc va rămâne constantă, investiţiile vor fi necesare, şi implicit nevoia de surse de finanţare pentru acestea. Estimăm şi pentru acest an o creştere a pieţei de leasing similară anului 2015, de circa 15%. tiva economică pozitivă a României, leasingul se poziţionează ca un produs versatil care susţine dezvoltarea afacerilor prin invesţii sustenabile. Atât timp cât încrederea în mediul economic românesc va rămâne constantă, investiţiile vor fi necesare, şi implicit nevoia de surse de finanţare pentru acestea. Estimăm şi pentru acest an o creştere a pieţei de leasing similară anului 2015, de circa 15%. 

Antoaneta Curteanu_2

Având în vedere perspectiva economică pozitivă a României, leasingul se poziţionează ca un produs versatil care susţine dezvoltarea afacerilor prin invesţii sustenabile. Atât timp cât încrederea în mediul economic românesc va rămâne constantă, investiţiile vor fi necesare, şi implicit nevoia de surse de finanţare pentru acestea. Estimăm şi pentru acest an o creştere a pieţei de leasing similară anului 2015, de circa 15%, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

În 2015 compania şi-a extins portofoliul prin lansarea unor noi produse: finanţarea echipamentelor medicale, produsul de buyback „Phoenix” destinat loializării clienţilor din segmentul auto, finanţarea prin credit a unor proiecte în agricultură (prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală)

Volumele de leasing operaţional au înregistrat o creştere de 30% faţă de anul anterior. UniCredit Leasing Fleet Management oferă soluţii de leasing operaţional pentru sectorul autoturismelor, autovehiculelor uşoare şi grele, IT şi agricultura, având în portofoliu administrarea unei flote de 2.650 de autoturisme. Pentru o mare parte dintre acestea compania oferă şi servicii de management al flotei.

VEZI ȘI: UNICREDIT A PREMIAT AFACERILE CU IMPACT SOCIAL

Pe segmentul intermedierii asigurărilor UniCredit Insurance Broker a fost şi în 2015 unul din principalii jucători din piaţa de asigurări, cu o valoare a primelor intermediate de 145 milioane lei.

UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare si alte servicii conexe: leasing financiar, leasing operaţional, credit şi intermediere în asigurări, prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.