FacebookTwitterLinkedIn

Acest acord de împrumut va permite UniCredit Leasing, liderul de pieţei de leasing din România, să deservească mai bine societăţile de dimensiuni mai mici care au nevoie să-şi modernizeze mijloacele fixe. Împrumutul face parte din strategia IFC de a conlucra cu băncile şi cu instituţiile financiare din regiune pentru a le consolida capacitatea de acordare de împrumuturi companiilor din sectoarele dezavantajate”, susțin reprezentanții IFC.

UniCredit Leasing este o subsidiară a UniCredit Bank, bancă fiind deja client al IFC.

UniCredit Leasing Corporation are în prezent o strategie de sprijinire a societăţilor comerciale de dimensiuni mai mici din România. Prin acest nou împrumut, se întăreşte angajamentul nostru pe termen lung pentru încurajarea acestui segment. În lunile care vor urma, ne vom concentra pe o creştere sustenabilă şi sănătoasă pe piaţa locală şi pe diversificarea portofoliului de produse pentru IMM-uri”, a declarat Mircea Cotigă (foto, dreapta), CEO al UniCredit Leasing.

Aproximativ 70% din portofoliul UniCredit Leasing este reprezentant de leasing-ul auto (autoturisme, flote și componente). De asemenea, societatea de leasing mai finanțează echipamente din diverse domenii, printre care serviciile medicale și agricultură reprezintă fiecare peste 5% din portofoliu.

Acesta este primul împrumut pe care IFC îl acordă în monedă locală unei societăţi de leasing pentru a sprijini dezvoltarea sustenabilă a pieţei de leasing din România, eliminând în acelaşi timp riscul valutar, susțin reprezentanții Fondului.

Societăţile de leasing sunt esenţiale pentru susţinerea programelor IFC dedicate IMM-urilor în Europa şi Asia Centrală.Odată cu acest acord încheiat cu UniCredit Leasing Corporation, intenţionăm să ne adresăm IMM-urilor din România şi să le îmbunătăţim accesul la finanţare, susţinându-le creşterea”, a declarat Kudret Akgun (foto, stânga), Manager Regional pentru Instituţiile Financiare din ţările Europei, Orientului Mijlociu şi Africii de Nord în cadrul IFC.

Leasingul constituie o alternativă pentru IMM-uri, în special pentru societăţile mici şi cele înfiinţate de puţin timp, care nu pot obţine împrumuturi bancare din cauza lipsei unui istoric de creditare.