Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

UniCredit lansează la nivel internațional o majorare de capital de 13 miliarde de euro cu un discount de 38%, din 6 februarie

Grupul bancar italian UniCredit, prezent și pe piața din România, a anunțat, miercuri seară, că va lansa o operațiune de emitere de noi acțiuni în valoare de 13 miliarde de euro, la un discount de 38%, pentru a-și soluția problemele de capital, transmite Reuters.
unicredit

Prețul emisiunii este de 8,09 euro pe acțiune, cu 38% mai mic decât valoare teoretică a acțiunilor, iar 13 noi acțiuni ordinare vor fi oferite pentru fiecare 5 acțiuni ordinare deținute.

Operațiunea de emitere de acțiuni a Unicredit va începe în data de 6 februarie și se va încheia înainte de 10 martie, fiind garantată de un sindicat bancar, care va absorbirii acțiunile nesubscrise.

În contextul acestui anunț, acțiunile UniCredit au încheiat, miercuri seară, ședința de tranzacționare a bursei de la Milano în creștere cu 5,7%, ajungând până la 26,6 euro pe titlu.

Sub conducerea noului director general, bancherul francezul Jean-Pierre Mustier, UniCredit a început să vândă active și să reducă costurile, inclusiv numărul de angajați și reducerea cu 17,7 milarde de dolari a expunerii pe creditele neperformante, în cadrul unui plan strategic de restructurare denumit „Transform 2019”.

Finalizarea cu succes a vânzării de acțiuni va permite grupului să își mențină cerințele de capital după măsurile implementate în cadrul planului Transform 2019”, susțin reprezentanții grupului UniCredit.

UniCredit deține peste 8.500 de sucursale, în 17 țări, unde lucrează 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, inclusiv în țara noastră, de unde îi provin aproximativ 16% dintre venituri.

În Romania, la finalul lunii decembrie 2015, UniCredit Bank avea o rețea națională de 184 de sucursale, deservind aproximativ 600.000 de clienți, iar activele totale erau de 30,6 miliarde lei, la venituri totale: 1,3 miliarde lei și un profit net de 222,1 milioane lei.

 

 

Probleme pentru cea mai mare bancă din Italia: UniCredit se așteaptă la pierderi nete de 11,8 miliarde de euro, în 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii