Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

UniCredit a înregistrat o creștere de peste 31% a volumelor de factoring

UniCredit Bank a înregistrat în 2015 un volum al operaţiunilor de factoring de 886 milioane de euro, în creştere cu 31,65% comparativ cu anul precedent, volum care reprezintă un maxim istoric pentru companie.
 aboneaza-te
unicredit

Segmentele care au contribuit semnificativ la acest rezultat au fost: Metale, chimicale, apă şi reciclare (23% din total, cu o creştere de 55% faţă de 2014), Autovehicule, utilaje şi echipamente (cu o pondere de 11,5%), Agricultură, pescuit şi produse alimentare (cu o pondere de 10%). Pe locul 5 ca şi contribuţie la realizarea volumului total (de 7%), însă cu o creştere în 2015 de peste 60% faţă de anul precedent, segmentul Bunurilor de larg consum (FMCG) a generat portofoliul cel mai echilibrat din punct de vedere al riscului asumat, al disipării acestuia, dar şi al potenţialului de creştere.

Ion Țiriac, singurul român din topul miliardarilor Forbes

Segmentul Silvicultură, prelucrare lemn şi construcţii a contribuit în 2015 cel mai puternic la realizarea volumului de factoring al UniCredit Bank – reprezentând 29,5%, deşi investiţiile publice, şi mai ales marile proiecte de infrastructură, care au fost până în 2012 unul dintre principalele motoare de creştere a pieţei de factoring, continuă să lase de dorit în anvergură şi număr.

UniCredit lansează buddybank, noua bancă „moleculară” a grupului

„În ceea ce priveşte proiectele realizate cu debitori entităţi publice, sunt de remarcat reducerea termenelor de plată contractuale, dar şi îmbunătăţirea comportamentului de plată la modul general (reducerea întârzierilor), odată cu intrarea în vigoare a Legii 72/2013 pentru combaterea întârzierii în executarea obligaţiilor de plată a unor sume de bani rezultând din contracte”, a declarat Alecsandra Valasuteanu, șef departament Factoring în cadrul UniCredit Bank.

UniCredit Leasing, cotă de piață de aproximativ 18% în ultimii cinci ani

UniCredit Bank oferă un pachet complex de produse de factoring: factoring intern şi de export cu şi fără regres, factoring de import, servicii de colectare independente, reverse factoring (cunoscut şi sub denumirea de supply chain financing).

La nivelul anului 2015, ponderea cea mai mare în rulajul înregistrat au avut-o operaţiunile din factoring intern (77% din totalul creanţelor gestionate).

UniCredit Bank a înregistrat un profit net consolidat de 269,5 mil. lei în 2015

Pachetele de factoring UniCredit Bank sunt disponibile pentru companii de orice talie (de la mici – mijlocii, la multinaţionale), localizate oriunde în România, care vând / cumpără produse sau servicii cu plata la termen, indiferent de industria în care activează.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii