FacebookTwitterLinkedIn

Creditele sunt acordate prin instrumentul InnovFin SME Guarantee Facility, cu suport financiar acordat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Orizont 2020 Instrumente Financiare şi de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) în cadrul Planului de investiții pentru Europa. FEIS are ca scop sprijinirea finanţării şi implementării investiţiilor în Uniunea Europeană şi asigurarea unui acces sporit la finanţare.

Programul InnovFin oferă IMM-urilor şi întreprinderilor mid-caps (firme cu până la 499 de angajaţi) o garanție de 50% pentru creditele între 25.000 de euro şi 7,5 milioane de euro. Suma poate fi folosită pentru cheltuieli curente sau investiții, iar maturitatea este de până la zece ani.

Companiile care vor accesa această facilitate vor achita un comision de garantare între 0,25% şi 0,40% pe an, raportat la valoarea creditului contractat, şi vor primi o reducere de dobândă care se va acorda în funcție de caracteristicile împrumutului.

Finanțare suplimentară de 160 de milioane de euro

Astfel, UniCredit, prin subsidiarele sale, dispune de o finanțare suplimentară de 160 de milioane de euro pentru companiile inovatoare din România, Bulgaria, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Slovacia și Serbia.

Fără doar şi poate, acest acord poate reprezenta un element de susţinere important pentru acele companii care, în funcţie de mediul de afaceri sau de industria în care activează, nu dispun, întotdeauna, de garanţiile solicitate de bănci prin politicile de creditare. O componentă importantă a acestui program o constituie reducerea de preţ aplicată IMM-urilor, acestea beneficiind de dobândă redusă faţă de cea percepută pentru un credit contractat fără această garanţie”, a declarat Sorin Drăgulin, director al Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.