Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

UniCredit Bank și Clifford Chance Badea au oferit consultanță investitorului J.C. Flowers pentru achiziția Piraeus Bank România

J.C. Flowers & Co., fond de investiţii global specializat în sectorul financiar, a primit consultanță de la două companii cu activitate locală pentru tranzacția prin care preia Piraeus Bank România de la grupul elen Piraeus Bank.
 aboneaza-te
Piraeus catalin parvu

Tranzacţia marchează debutul investitorului american pe piaţa locală.

În perioada imediat următoare, tranzacția va fi supusă spre aprobare Băncii Naționale a României și Hellenic Financial Stability Fund (HFSF) din Grecia, urmând să fie finalizată după obținerea acestor aprobări.

UniCredit Bank a acționat în calitate de consultant financiar al J.C. Flowers & Co., prin Unicredit Corporate Finance, care a acoperit partea de investment banking în tranzacție.

„Această tranzacţie demonstrează capabilităţile noastre în oferirea de servicii de consultanţă transfrontaliere şi, de asemenea, în segmentul financiar”, a menționat Alin Pop, șef al departamentului de Investment Banking and Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit Bank.

În aceeași tranzacție, Clifford Chance Badea a acordat asistenţă J.C. Flowers & Co., implicând o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea, Managing Partner, şi Counsel Loredana Ralea. De asemenea, din parte avocaților în tranzacție au mai fost implicate Mădălina Rachieru-Postolache (partener), Andreea Șișman (counsel), Radu Costin și Gabriel Toma (avocați asociați). Echipa a mai inclus, printre alții, avocații seniori Diana Crângașu și Lavinia Nucu, precum și avocații Yolanda Ghiță-Blujdescu, Claudia Grosu și Mihnea Niculescu. Nick Fletcher, Of Counsel, a acoperit aspectele de drept englez.

Încheiem anul cu o tranzacție-fanion pentru piaţa bancară locală, care confirmă potențialul industriei de a atrage investitori americani de calibru”, a spus Daniel Badea.

Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat fondul american de investiţii pe tot parcursul tranzacţiei, începând cu faza de due-diligence, cu privire la aspectele de reglementare, structurarea și negocierea tranzacției, respectiv elaborarea și semnarea documentației aferente.

A fost un proces extrem de complex, pe o piață puternic reglementată – ceea ce a impus, încă de la început, o cunoaștere aprofundată a industriei și a aspectelor specifice de business, precum și a cerințelor de conformare şi de reglementare. Întreaga echipă Clifford Chance Badea a lucrat intens pe tot parcursul tranzacției, acoperind nu numai aspectele juridice și de reglementare, dar și acordând asistență echipei J.C. Flowers pe aspecte de abordare strategică a tranzacției”, a adăugat Loredana Ralea, counsel în practica M&A a Clifford Chance Badea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii