Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

UniCredit Bank și Clifford Chance Badea au oferit consultanță investitorului J.C. Flowers pentru achiziția Piraeus Bank România

J.C. Flowers & Co., fond de investiţii global specializat în sectorul financiar, a primit consultanță de la două companii cu activitate locală pentru tranzacția prin care preia Piraeus Bank România de la grupul elen Piraeus Bank.
Piraeus catalin parvu

Tranzacţia marchează debutul investitorului american pe piaţa locală.

În perioada imediat următoare, tranzacția va fi supusă spre aprobare Băncii Naționale a României și Hellenic Financial Stability Fund (HFSF) din Grecia, urmând să fie finalizată după obținerea acestor aprobări.

UniCredit Bank a acționat în calitate de consultant financiar al J.C. Flowers & Co., prin Unicredit Corporate Finance, care a acoperit partea de investment banking în tranzacție.

„Această tranzacţie demonstrează capabilităţile noastre în oferirea de servicii de consultanţă transfrontaliere şi, de asemenea, în segmentul financiar”, a menționat Alin Pop, șef al departamentului de Investment Banking and Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit Bank.

În aceeași tranzacție, Clifford Chance Badea a acordat asistenţă J.C. Flowers & Co., implicând o echipă mixtă de avocaţi din practicile M&A şi drept bancar-financiar, coordonată de Daniel Badea, Managing Partner, şi Counsel Loredana Ralea. De asemenea, din parte avocaților în tranzacție au mai fost implicate Mădălina Rachieru-Postolache (partener), Andreea Șișman (counsel), Radu Costin și Gabriel Toma (avocați asociați). Echipa a mai inclus, printre alții, avocații seniori Diana Crângașu și Lavinia Nucu, precum și avocații Yolanda Ghiță-Blujdescu, Claudia Grosu și Mihnea Niculescu. Nick Fletcher, Of Counsel, a acoperit aspectele de drept englez.

Încheiem anul cu o tranzacție-fanion pentru piaţa bancară locală, care confirmă potențialul industriei de a atrage investitori americani de calibru”, a spus Daniel Badea.

Biroul din România al casei de avocatură globale a asistat fondul american de investiţii pe tot parcursul tranzacţiei, începând cu faza de due-diligence, cu privire la aspectele de reglementare, structurarea și negocierea tranzacției, respectiv elaborarea și semnarea documentației aferente.

A fost un proces extrem de complex, pe o piață puternic reglementată – ceea ce a impus, încă de la început, o cunoaștere aprofundată a industriei și a aspectelor specifice de business, precum și a cerințelor de conformare şi de reglementare. Întreaga echipă Clifford Chance Badea a lucrat intens pe tot parcursul tranzacției, acoperind nu numai aspectele juridice și de reglementare, dar și acordând asistență echipei J.C. Flowers pe aspecte de abordare strategică a tranzacției”, a adăugat Loredana Ralea, counsel în practica M&A a Clifford Chance Badea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii