FacebookTwitterLinkedIn

Categoriile de beneficiari pentru care UniCredit Bank acordă finanţare aferentă subvenţiilor campaniei 2018-2019 sunt companiile mari şi mijlocii, care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafeţelor de teren agricol, potrivit legislaţiei în vigoare.

Dobânda maximală a facilităţilor este ROBOR 6M + 2%, iar documentele de analiză în vederea obţinerii creditării specifice sunt istoricul de încasare a subvenţiilor şi cererea unică de plată depusă la APIA.

În plus, beneficiarii de subvenţii APIA care au cont curent la UniCredit Bank își pot deschide un cont special destinat încasării subvenţiilor, fără costuri suplimentare, cont nepurtător de dobânzi şi comisioane.

 „Îndemnăm beneficiarii de subvenţii APIA să se adreseze reprezentanţilor băncii în vederea începerii analizei cât mai curând posibil”, a declarat Valentin Boldeiu, Coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank.

Anul acesta, UniCredit Bank oferă finanţare pe baza cererii de plată anuale depuse la APIA în cuantum de până la 70% pentru clienţii existenţi şi de până la 60% pentru clienţii noi.

Aceste finanțări pot fi acordate din valoarea următoarelor submăsuri:

  1. Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), valoare estimată de 96 euro/hectar
  2. Plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploataţiei agricole), cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare şi de 48 euro/hectar pentru restul de 25 de hectare
  3. Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu („Plata pentru înverzire”), cu o valoare estimată de 60 euro/hectar
  4. Măsura 13 – Plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative.

În momentul seamnării Convenţiei cu APIA aferentă campaniei 2018 şi prezentării adeverinţei cu contul bancar al UniCredit Bank, valoarea finanţărilor va fi reîntregită până la procentul maxim prevăzut în Convenţie (80%).