FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani 

Noile conturi de TVA vor putea fi activate de titulari în termen de 90 de zile, susțin reprezentanții băncii.

Reprezentanții UniCredit mai spus că deschid aceste conturi, aşa încât cei care doresc să obțină facilitățile prevăzute de lege cu privire la plata impozitului sau la anularea penalităţilor de întârzire aferente obligaţiilor fiscale reprezentând TVA să le poată folosi de la 1 octombrie 2017, în condiţiile ce le vor fi comunicate individual clienților.

În plus, noile conturi vor avea 0 (zero) costuri de administrare, iar pentru o perioadă de trei luni nu se vor percepe costuri de tranzacţionare, exceptând comisioanele percepute în sistemele de decontare, ce vor fi achitate de către clienți.

Conturile cu destinație de TVA vor conține obligatoriu în structura codului IBAN șirul de caractere „TVA”.

Prevederile ordonanței privind plata defalcată a TVA se vor aplica în mod opțional de la 1 octombrie 2017 și în mod obligatoriu de la 1 ianuarie 2018, pentru toate persoanele înregistrate în scop de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal.

Banca va organiza seminarii despre plata defalcată a TVA

UniCredit Bank a menționat că, pentru o înțelegere mai amănunțită a plății defalcate a TVA, va organiza seminarii de educație financiară şi fiscală în principalele orașe din țară și în București. În cadrul acestor seminarii, profesioniștii în domeniul fiscalității și specialiștii băncii vor oferi suport și informații clienților care sunt vizați de prevederile OG nr. 23/2017.

Modificările legislative conduc la creşterea complexităţii nevoilor pe care le au clienții noștri; în acest context, asigurăm atât clienţilor existenţi, cât şi oricăror alte persoane plătitoare de TVA, condiţiile necesare pentru a fi pregătite să aplice noul sistem de plată a TVA – începând cu 1 octombrie 2017 pentru cei care aderă în mod opțional la noul sistem și care pot astfel beneficia de facilitățile fiscale oferite de ordonanța privind plata defalcată a TVA, dar şi, bineînţeles, începând cu 1 ianuarie 2018, dată de la care plata defalcată a TVA este obligatorie, conform prevederilor în vigoare ale Ordonanței nr. 23/2017. Managerii de relaţii cu clienţii vor fi la dispoziţia tuturor persoanelor interesate pentru a le sprijini în acest demers”, a declarat Sorin Drăgulin, director al departamentului Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.

Conform noii reglementări legislative, plata defalcată a TVA se aplică pentru toate operațiunile taxabile din punct de vedere al TVA pentru care locul livrării de bunuri sau locul prestării de servicii se consideră a fi în România. De asemenea, fiecare plătitor de TVA va trebui să aibă minimum un cont separat de TVA, diferit de contul curent, deschis la bancă sau la Trezoreria statului, pe care va trebui să îl utilizeze atât pentru încasarea TVA de la clienți, cât și pentru plata TVA către furnizori.

Finanțele reamintesc: Trezoreria pune la dispoziția companiilor conturi gratuite pentru plata defalcată a TVA

În plus, astăzi, Trezoreria statului a reamintit că le poate deschide contribuabilor asemenea conturi.

CEC Bank lansează contul separat pentru plata defalcată a TVA

De asemenea, CEC Bank a informat astăzi de lansarea contului pentru gestiunea TVA. La acesta, comisionul este zero pentru deschiderea şi închiderea contului, la încasări intra şi interbancare, precum și pentru depunerile în numerar efectuate de persoanele autorizate.

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani