Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

UniCredit Bank a înregistrat un profit net consolidat de 269,5 mil. lei în 2015

Grupul UniCredit Bank a obținut anul trecut un profit net consolidat de 269,5 milioane de lei (60,6 mil. euro), înregistrând o creștere față de anul 2014, când a obținut 143,8 milioane de lei (32,3 mil. euro).
unicredit

Veniturile operaționale consolidate au fost anul trecut de 1,52 mld. lei (342 mil. euro), în pofida contextului marcat de reducerea continuă a marjelor de dobândă din piață. În ceea ce privește cheltuielile operaționale, acestea au ajuns la 777,5 mil. lei (174,9 mil. euro), iar profitul operațional consolidat confortabil a ajuns la 743,9 mil. lei (167 mil. euro).

VEZI ȘI: PERSPECTIVELE LOCULUI ÎNTÂI: ION ȚIRIAC

Volumul activelor consolidate la 31 decembrie 2015 a fost de 34,6 mld. Lei (7,6 mld euro), înregistrând, astfel, o creștere de 6,8 % față de anul trecut. Portofoliul creditelor brute, inclusiv finanțările acordate prin leasing, s-a plasat la 23,9 mld. lei (5,3 mld. euro), evoluția pozitivă a acestuia fiind datorată în mare parte de o creștere de 7,3 % în zona corporate, respectiv 11,1 % în leasing.

„Am continuat să ne dezvoltăm activitatea, înregistrând evoluții pozitive atât în zona de creditare, unde am marcat anul trecut o creștere de aproape 5 % a portofoliului de credite brute, cât și în atragerea de resurse la nivel local, depozitele clientelei majorându-se în 2015 cu peste 12% față de anul precedent”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

VEZI ȘI: UNICREDIT A PREMIAT AFACERILE CU IMPACT SOCIAL

UniCredit Leasing continuă să fie lider pe piața de leasing financiar, cu o cotă constantă de 18 % în ultimii cinci ani, iar UniCredit Consumer Financing continuă să-și consolideze poziția în segmentul creditelor de consum, întregistrând o creștere anuală de 4,5 %.

UniCredit Bank este parte a grupului financiar european UniCredit, cu extindere în Europa Centrală și de Est. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

VEZI ȘI: UNICREDIT ȚIRIAC BANK ÎȘI SCHIMBĂ DENUMIREA ÎN UNICREDIT BANK

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii