FacebookTwitterLinkedIn

„Aceste parteneriate vor aduce un plus ofertei noastre prin gama completă de produse de asigurare, precum și prin serviciile excepționale pentru clienții noștri persoane fizice și IMM-uri, capitalizând astfel poziția noastră de lider în regiune și beneficiind de notorietatea brandurilor Allianz și Generali” a comentat Carlo Vivaldi, șeful diviziei CEE din UniCredit.

Prin aceste acorduri, care vor fi implementate, progesiv, la nivel local, în conformitate cu toate reglementările în domeniu, din a doua jumătatea a acestui an, UniCredit va colabora în exclusivitate cu Allianz pentru a oferi acces la asigurări generale şi de viaţă clienţilor săi din România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Slovenia şi Slovacia.

Clienţii UniCredit vor beneficia de expertiza noastră extinsă, pe măsură ce creşte cererea pentru asigurări de viaţă, sănătate, asigurări generale în Europa Centrală şi de Est”, a declarat Petros Papanikolaou, CEO-ul Regional pentru Europa Centrală şi de Est al Allianz SE.

În schimb, din a doua jumătate a acestui an, pentru produsele de tip CPI (Asigurări de protecție a creditului), UniCredit va colabora cu Generali.

„În regiunea noastră, mai mult de 12,5 milioane de clienți se bazează pe puterea și sprijinul Generali în diverse faze ale vieții lor, atunci când au nevoie de un partener de asigurare de încredere”, a declarat Luciano Cirinà, CEE & Russia Regional Officer și CEO al Generali CEE Holding.

Financial Times: UniCredit şi Societe Generale analizează o posibilă fuziune

CEE reprezintă o piaţă importantă de creştere pentru industria asigurărilor, ratele de penetrare din această regiune fiind cu mult sub cele din Europa de Vest.

UniCredit și-a modernizat recent activitatea de asigurări bancare în CEE prin crearea CEE Bancassurance Business Area pentru CEE, condusă de Arcangelo M. Vassallo, care îi raportează direct lui Carlo Vivaldi, șef al diviziei CEE.

Pentru UniCredit, au acționat în calitate de consilieri financiari UniCredit CEE Corporate Finance Advisory și KPMG Corporate Finance, în timp ce Molinari e Associati și Schoenherr au oferit consultanță juridică.

Grupul Allianz este unul dintre cei mai mari investitori din lume, gestionând peste 650 de miliarde de euro în numele clienților săi de asigurări, în timp ce administratorii de active Allianz Global Investors și PIMCO gestionează active în valoare de încă 1,4 trilioane de euro de pentru terțe entităţi.

Grupul are peste 88 de milioane de clienți de retail și corporate. Anul trecut, peste 140.000 de angajați din peste 70 de țări au înregistrat venituri totale de 126 de miliarde de euro și un profit operațional de 11 miliarde de euro pentru grup.

Profitul operațional consolidat al Allianz-Țiriac din asigurări a crescut cu 44%, în 2017, la 130 de milioane de lei

În prezent, Allianz activează pe zece piețe din CEE, acoperind Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina. Allianz servește peste opt milioane de clienți din această regiune, oferind o gamă completă de produse în asigurări generale, asigurări de viață și de sănătate și soluții de gestionare a pensiilor și a activelor.

În România, profitul operațional consolidat al Allianz-Țiriac, din care grupul german deține 51%, din activitatea de asigurări a crescut cu 44%, anul trecut, față de anul anterior, respectiv cu peste 40 de milioane de lei, până la puțin peste 130 de milioane de lei, o creștere importantă în condițiile în care veniturile au rămas la același nivel.

Allianz-Țiriac a înregistrat la finalul anului 2017, la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață & sănătate), venituri de peste 1,2 miliarde de lei, similare cu cele înregistrate la finalul anului 2016.

Înființat în 1831, Generali este prezent în peste 60 de țări, cu un venit total din prime de asigurare de peste 68 de miliarde de euro, anul trecut. Cu peste 71.000 de angajați în lume și 57 de milioane de clienți, grupul deține o poziție de lider în Europa de Vest și are o prezență din ce în ce mai semnificativă pe piețele din Europa Centrală și de Est și din Asia.

În Austria, Europa Centrală și de Est și Rusia, Generali își desfășoară activitatea prin intermediul biroului regional Austria, CEE și Rusia (cu sediul în Praga), în 12 țări – Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia și Slovenia fiind unul dintre primii trei asigurători din regiune. Anul trecut, veniturile grupului din prime de asigurare au ajuns la 6,2 miliarde de euro, servind nevoile a peste 12,5 milioane de clienți din regiune.

Grupul UniCredit a obținut un profit de 29 de milioane de euro, în România, în primul trimestru, o creștere de 38%

UniCredit este un Grup Pan-European, cu un model simplu de bancă comercială și un sistem integrat de bancă corporate și de investiții, care are 25 de milioane de clienți în Vestul, Centrul și Estul Europei. Grupul este prezent în 14 piețe principale și în alte 19 țări la nivel global.

Rețeaua europeană a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Serbia și Turcia.

Grupul italian UniCredit a obținut în România un profit net consolidat de 29 de milioane de euro, în primul trimestru al acestui an, o creștere de 38,3%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

UniCredit are participații majoritate în România în UniCredit Bank, a cincea bancă din țara noastră, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

În cursul zilei de ieri a apărut informația conform căreia UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, analizează o fuziune cu Societe Generale, a doua cea mai mare banca franceză, într-o acţiune care ar deschide calea fuziunilor bancare de pe piaţa europeană, potrivit unui articol publicat duminică de Financial Times, citat de Reuters, scria News.ro.