Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educatie |
|

Primele 1.000 de zile din viața unui copil reprezintă baza pentru dezvoltarea lui

Investițiile în educația timpurie au beneficii la nivel individual și contribuie la creșterea competitivității unui stat.    
educatie timpurie

Studiile la nivel mondial arată că investițiile în educația timpurie produc rezultate benefice pe termen lung. 85% dintre stucturile creierului se dezvoltă în primii 5 ani de viață, iar abilitățile sociale și emoționale dezvoltate până la vârsta de 6-7 ani sunt principalul predictor pentru performanța și adaptarea școlară până la 10 ani.

În cadrul celei de-a treia ediții a conferinței pentru promovarea educației timpurii, organizată UNICEF în România, Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP) și ReadyNation România, reprezentantul UNICEF pentru România susține importanța dezvoltării unui program educațional de calitate: „Primele 1.000 de zile din viața unui copil reprezintă baza pentru dezvoltarea lui, pentru reușita la școală și, mai târziu, în viață (…). În ultimii zece ani, România a înregistrat progrese semnificative în domeniul educației timpurii. Participarea la educația timpurie a crescut la 91% în 2016 comparativ cu 75% în 2006. Curriculumul școlar pentru educația preșcolară a fost adaptat conform celor mai bune practici internaționale din domeniu”.

Readynation România este o organizație a oamenilor de business preocupați de creșterea calității în educația timpurie „În numai 3 ani, am reușit, cu ajutorul partenerilor și membrilor noștri să punem subiectul pe agenda publică, să generăm dezbateri pe temă, și chiar să ducem legislația României în beneficiul copiilor, prin finanțarea per capita a educației antepreșcolare și obligativitatea frecventării grădiniței, gradual, de la trei ani”, a declarat Radu Enache, Președinte Board ReadyNation România.

Prin crearea și implementarea programelor și a politicilor eficiente în educația timpurie, societatea poate asigura tuturor copiilor o bază  solidă pentru un viitor eficient.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii