Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

UNICEF încurajează menținerea școlilor deschise și pentru redeschiderea acestora

Copiii nu își pot permite încă un an de întrerupere a școlii, consideră Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, UNICEF, care pledează pentru menținerea școlilor deschise sau pentru redeschiderea acestora, informează Radio România Actualități.
 unicef shutterstock_157942322

Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF, a criticat decizia autorităților din foarte multe țări care au închis școlile, unele aproape de un an, chiar dacă există dovezi care arată că nu școlile alimentează pandemia de coronavirus, notează Radio România Actualități.

Aproape 90% dintre elevii din întreaga lume au fost afectați, iar o treime dintre școlari nu au avut acces la educație la distanță.

UNICEF estimează că numărul copiilor care nu participă la educație va ajunge la 24 de milioane, un nivel nemaiîntâlnit de ani de zile și pentru reducerea căruia agenția ONU a luptat din greu.

Închiderea școlilor trebuie să fie o măsură de ultimă instanță, după ce toate celelalte opțiuni au fost analizate, mai spune reprezentanta UNICEF, iar suspendarea cursurilor fizice la nivel național trebuie evitată pe cât posibil.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii