Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

UNICEF ajută tinerii vulnerabili din România să devină hairstiliști

sandie_blanchet_Unicef.jpg
UNICEF a inaugura la Focșani un centru de formare și un program de mentorat dedicat tinerilor vulnerabili din judetul Vrancea, după o investiție ce se ridica la circa 40.000 de euro.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Wella Proffesionals și are ca scop sprijinirea câtorva tineri care provin din sistemul public de protecție socială sau din familii foarte sărace să învețe o meserie care să îi ajute să își găsească mai ușor un loc de muncă.

 În cadrul cursurilor zece hairdressers din întreaga lume îi vor învăța pe cei 20 de tineri selectați să facă parte din program tot ce are nevoie să știe un hairstilist. La finele programului ei vor primi o diplomă acreditată.

,,Prin intermediul parteneriatului Wella-UNICEF Making Waves, 7.000 de tineri din Brazilia au beneficiat deja de pregătire în deprinderi variate de viață, și-au îmbunătățit capacitatea de a învăța, au fost pregătiți pentru piață muncii și au putut să facă alegeri mai bune legate de viața lor. Același model este folosit și în România”, au nunțat inițiatorii acestui proiect.

,, Această inițiativă reprezintă un exemplu excelent de implicare socială și parteneriat public – privat, orientat către a oferi șanse egale tuturor copiilor din România”, spune Sandie Blanchet (foto), reprezentant UNICEF România.

Locația în care se desfășoară cursurile a fost oferită de Consiliul Județean, iar selecția tinerilor care participă la program a fost făcută cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea. Costul menținerii programul în anii următori s-ar ridica la circa 7.500 de euro pe an. Însă Mehdi Shili, Wella Project Manager, crede că acest program va reuși să se autosusțină la un moment dat pentru că vor încerca să atragă clienți care vor plăti pentru serviciile tinerilor profesioniști.

Sandie reprezintă UNICEF în România de un an de zile și declară că la sosirea ei aici a fost a descoperit două lucruri importante. A fost uimită de numărul mare al copiilor defavorizați și provenind din familii foarte sărace, dar în același timp a constatat că că ţara noastră ,,are un mare potenţial de a schimba rapid toate aceste lucruri pentru că a găsit aici oamenii educaţi şi competenţi care pot să facă aceste schimbări”.

,, Cred cu tărie că dacă am avea parte şi de interesul şi responsabilitatea politicului în România am putea vedea progrese incredibile în ceea ce priveşte situaţia copiilor din această ţară. Oamenii vorbesc de bani. Bineînţeles că e criză şi asta i-a afectat pe copii şi pe cetăţeni în general, dar în acelaşi timp România începe să iasă din recesiune mult mai bine decât alte ţări europene, iar Uniunea Europeană îşi oferă sprijinul, sperăm să reuşim să ajutăm și noi România să obţină fonduri europene. Văd o oportunitate majoră de a schimba lucrurile în următorii 5 ani”, mai spune Sandie Blachet.

,,Printre cele mai mari probleme crede că sunt oamenii din sistem, precum asistenţii sociali care ar trebui să se implice mai mult activ în problemele copiilor defavorizaţi. Nu este suficient să stai într-un birou să-ţi faci munca pe hartie e necesar să te duci pe teren să descoperi care sunt adevăratele probleme să gaseşti familiile vulnerabile şi să le ajuţi în funcţie de nevoile lor. Să ajuţi copiii să vadă care sunt cu adevărat nevoile lor”, declară reprezentantul UNICEF în România.

Programul inaugurat la Focșani va fi dezvoltat în peste 30 de comunități din opt județe din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii