FacebookTwitterLinkedIn

 Suspendarea ediției 2020 a târgului elvețian Baselworld și a altor expoziții dedicate luxului a însemnat că am văzut mai puține lansări de colecții haute joiallerie în acest an. Totuși, marile case de giuvaiergerie nu puteau absenta, ba chiar multe dintre ele au dorit să transmită un mesaj optimist: viața trebuie să meargă înainte, celebrând în continuare frumosul și unicitatea. Așa a făcut Cartier, care, după o fascinantă colecție de ceasuri, a lansat acum o serie de bijuterii-unicat care ne transmite: sfidăm constrângerile prezentului, continuăm să facem ce știm mai bine, anume piese a căror valoare e aproape imposibil de determinat.

Inspirată de culorile celor mai luxuriante peisaje, dar aproape ireală prin valoarea pietrelor și frumusețea designului, colecția Cartier [Sur]naturel reafirmă vocația casei pentru opulență. Pietrele impresionante sunt vedetele unor creații al căror design geometric se dorește un omagiu adus modernității. Vorbim despre un smarald de Zambia de peste 53 de carate, un pandantiv dublu din beril verde ce însumează aproape 164 de carate, un colier din kunzite (peste 71 de carate), un altul cu cinci safire de Madagascar (peste 39 de carate) și despre acvamarinele (12 carate), turmalinele albastre (20 de carate), coralul și onixul ce ornamentează brățara unui fabulos ceas-bijuterie. Aceste pietre rare sunt prinse în structuri arhitecturale la fel de prețioase, din aur și diamante.

Punând laolaltă vocația sa pentru culoare și viziunea contemporană asupra giuvaiergeriei, Cartier face din colecția [Sur]naturel unul dintre cele mai importante evenimente din lumea haute joiallerie din ultimii ani.