Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Ungaria va introduce pașaportul verde la 1 iulie

De la 1 iulie, paşaportul verde al Uniunii Europene va fi introdus şi în Ungaria – a anunţat joi ministrul Cancelariei premierului Ungariei, Gergely Gulyás, informează Rador.
ungaria budapesta

Gergely Gulyás a precizat că paşaportul verde va putea fi solicitat în format tipărit sau în format electronic. De lunea viitoare va fi demarată o campanie de informare, în cadrul căreia vor fi prezentate toate detaliile referitoare la acest document, notează Rador.

Paşaportul verde va fi eliberat în trei cazuri: persoanelor care au trecut prin boală, persoanelor care deţin un test PCR negativ şi persoanelor vaccinate.

Oficialul maghiar a mai precizat că în majoritatea punctelor terestre de trecere a fontierei au fost reintroduse regulile normale, iar la graniţele interne ale Spaţiului Schengen cu Slovenia, Slovacia şi Austria nu vor mai fi efectuate controale.

La graniţele cu România, Serbia şi Croaţia, controlul se va efectua în conformitate cu regulile de dinainte de pandemie, fără solicitarea unor documente medicale, iar în cazul Ucrainei rămân în vigoare actualele reglementări.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii