Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Lideri |
|

Ungaria a suspendat licenţa unui post de radio privat, iar UE lansează o procedură de încălcare a dreptului comunitar 

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că a lansat o procedură de încălcare a dreptului comunitar contra Ungariei, după ce Autoritatea Naţională a Audiovizualului a suspendat licenţa postului de radio privat Klubradio.  
uniunea europeana ue

Decizia autorității din Ungaria este privită de oficialii de la Brussels drept o încălcare a dreptului comunitar și un atac asupra pluralismului media, potrivit AFP.

Comisia “estimează că deciziile Consiliului ungar al mass-media de a refuza reînnoirea drepturilor pentru Klubradio sunt disproporţionate şi netransparente şi deci contrare dreptului european“. Potrivit instituției, legea a fost “aplicată de manieră discriminatorie în acest caz particular“.                

Postul de radio privat Klubradio, care aduce adesea critici la adresa guvernului Viktor Orban, este difuzat online din februarie.

Am solicitat autorităţilor ungare să găsească o soluţie pentru ca Klubradio să poată continua să funcționeze. Nu a reacţionat“, a scris vice-preşedintele Comisiei Vera Jourova într-o postare pe Twitter. Procedura de încălcare a dreptului comunitar poate duce la o sesizare a Curţii de Justiţie a UE. 

Ungaria are de acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde scrisorii Comisiei.                

De-a lungul anilor, mai multe entități ungare din mass-media independente au fost nevoite să închidă, o amenințare la adresa pluralismului din sector.

Ungaria se plasează pe locul 92 în indexul anual al libertăţii presei realizat de ONG-ul Reporters sans frontieres. Reprezentanții asociației consideră că regimul Viktor Orban a “folosit criză sanitară” pentru a continua “să-şi extindă hegemonia în peisajul mediatic ungar”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii