Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Ungaria: Număr record de cazuri noi de coronavirus, în apropierea începerii anului şcolar

Ungaria a anunţat miercuri un număr record de noi cazuri de coronavirus, odată cu începerea anului școlar și revenirea oamenilor din vacanțe.  
 aboneaza-te
Ungaria coronavirus

Ungaria a înregistrat 365 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări zilnice de până acum, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Țara care are aproximativ 10 milioane de locuitori, a trecut peste primul val de pandemie de coronavirus cu mai puţine cazuri decât multe alte state europene. Astfel, până miercuri, numărul total de infectări era de 6.622, dintre care 619 decese.

Chiar dacă majoritatea persoanelor cu COVID-19 s-au însănătoşit, numărul de cazuri a crescut în ultima săptămână de la câteva sute la 2.100 până miercuri, iar experţii au avertizat în legătură cu o creştere a numărului de infectări în săptămânile următoare, odată cu redeschiderea şcolilor.

Guvernul ungar a decis închiderea graniţelor pentru cetăţenii străini, exceptând însă cetăţenii din celelalte state din Grupul de la Vişegrad (Cehia, Slovacia şi Polonia), care pot furniza un test negativ de COVID-19 de mai puţin de cinci zile, însă Uniunea Europeană a criticat măsura pe care a calificat-o drept “discriminatorie” şi, prin urmare, ilegală. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii