Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Ungaria a convenit cu Rusia asupra condițiilor pentru un nou acord pe termen lung de aprovizionare cu gaze naturale

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a anunțat luni că noul acord de aprovizionare cu gaze va intra în vigoare de la data de 1 octombrie 2021.
Saransk,,Russia,-,August,22,,2017:,Gazprom,Logo,On,Building.

Peter Szijjarto a precizat că acordul cu grupul rus Gazprom este unul pe o perioadă de 15 ani, cu opţiunea modificării cantităţii de gaze achiziţionate după primii zece ani.

„De asemenea, am convenit asupra preţului, care este mult mai favorabil decât cel prevăzut în acordul semnat de Ungaria în 1995 şi care expiră acum”, a transmis Peter Szijjarto fără a oferi alte detalii.

Oficialul ungar a informat însă că acordul va fi semnat până la finele lunii septembrie, iar Gazprom va livra anual Ungariei o cantitate de 4,5 miliarde metri cubi de gaze naturale prin două rute: 3,5 miliarde metri cubi via Serbia şi un miliard de metri cubi via Austria.

Grupul rus Gazprom a confirmat, de asemenea, că a avut loc o întâlnire cu ministrul ungar al Afacerilor Externe, dar nu a oferit alte detalii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii