FacebookTwitterLinkedIn

Două burse pentru cercetare în domeniul Științelor Vieții și al Științelor Fizice, fiecare în valoare de 42.000 lei, au fost acordate câştigătoarelor ediţiei a patra a programului de burse naţionale UNESCO-L’Oréal, „Pentru Femeile din Știință”. Edina RUSEN a convins juriul cu proiectul său Cristalele fotonice cu aplicații laser”(secţiunea Ştiinţele Fizice), iar Cornelia BRAICU prin „Combinarea efectului chimioterapeutic al doxorubicinei cu terapia ţintită cu ARN de interferenţă în tratamentul cancerului de sân triplu negativ” (secțiunea Ştiințele Vieţii).

Juriul a fost format din personalităţi ştiinţifice de prestigiu ale comunităţii ştiinţifice din România, printre care reprezentanţi ai Academiei Române şi ai Universităţii Politehnice. Tinerele cercetătoare din România beneficiază de patru ani de programul de burse UNESCO – L’Oréal. Pe lângă bursa acordată tinerelor cercetătoare, programul oferă „posibilitatea împărtăşirii unor poveşti inspiraționale despre tinere cercetătoare de la noi și din întreaga lume”, afirmă Mirela Nemţanu, Corporate Communications & Public Affairs Manager, L’Oréal România.

Lansat în 1998 de L’Oréal şi UNESCO, programul „For Women in Science” a fost primul program prin care activitatea femeilor cercetător a fost recunoscută la nivel internaţional, prin acordarea unor premii dedicate. Din 1998, 260 cercetătoare au primit burse la nivel internaţional (două dintre acestea fiind cercetătoare din România – Adriana Jalbă în 2003 şi Dr. Elena Luminiţa Brădăţan în 2004).

Departamentul de cercetare şi dezvoltare al grupului L’Oréal a avut în 2012 un buget de 665 milioane de Euro şi în acelaşi an a înregistrat peste 600 patente de cercetare ştiinţifică.