Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Analize |
|

Undelucram.ro: În 2020 angajații români își doresc mai multe zile libere și un program mai flexibil

Un sondaj Undelucram.ro arată că, în 2020, angajații români își doresc mai multe zile libere, posibilitatea de a lucra de la distanță sau de acasă și un program mai flexibil de lucru, față de anul anterior.
 aboneaza-te
shutterstock_1067103281

Primele cinci beneficii apreciate de  angajații români sunt tichetele de masă, al 13-lea salariu, prima de vacanță sau de sărbători, abonament de servicii medicale și program flexibil de lucru. Pe lângă acestea, din gama de beneficii oferite de companii la angajare, românii mai apreciază munca de la distanță, zilele libere în plus, asigurarea medicală pentru membrii familiei și teambuilding-urile.

„Rezultatele sondajului din acest an arată faptul că angajații pun mai mult accent pe echilibrul dintre viața personală și viața profesională. De aceea, tot mai mulți angajați își doresc program flexibil și mai multe zile libere plătite. Chiar și în acest context, beneficiile materiale, precum tichetele de masă sau al 13-lea salariu, rămân printre favoritele angajaților”, a menționat Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.

Al 13-lea salariu rămâne și anul acesta, ca și în 2019, principalul beneficiu care lipsește în continuare din oferta de angajare a companiilor prezente pe piața muncii din România. 57.87% dintre respondenți au declarat că și-ar dori să primească al 13-lea salariu, dar acesta nu se află pe lista de beneficii a companiei.

În ceea ce privește adoptarea unui un stil de viață mai sănătos la birou, românii spun că fructele oferite gratuit, o zonă de relaxare, ceaiuri, cafeaua, sucurile naturale oferite la birou și masajul la birou, i-ar încuraja să facă acest lucru.

În ceea ce privește evenimentele pe care și le doresc mai mult la birou față de anul trecut, 14.44% dintre angajații români au menționat și dorința de a avea o săptămână a porților deschise.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii