Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Unde și-au plasat reclame brandurile companiei Reckitt Benckiser?

Reckitt_Benckiser.jpg
Reckitt Benckiser, compania care deține printre alte brandurile Calgon, Nurofen și Vanish, a ocupat locul cinci în topul advertiserilor TV, în anul 2012. A consumat publicitate TV pe 27 de stații.

Reclamele comandate de Reckitt Benckiser au adunat, anul trecut, 59.294 de puncte de audiență la nivel urban (Gross Rating Point – GRP). Pe primul loc în planurile de media ale companiei s-a aflat Pro TV cu 9.204 GRP-uri. (Pe baza punctelor de audiență clienții publicitari cumpără spații de publicitate la televiziuni.)

Pe următoarele două locuri au fost preferate televiziunile Kanal D (7.211 GRP) și Acasă TV (6.349). De abia pe locurile trei și patru apar stațiile grupului Intact, Antena 3 (5.250) și Antena 1 (5.235). Un consum semnificativ a fost pe Național TV (4.156), mult mai mare decât pe televiziunea generalistă Prima TV (1.779). Național TV a fost ales pentru publicul său feminin, cu vârste mai înaintate față de targetul vizat de Prima TV (tânăr și dinamic).

De remarcat că bugetul consumat pe televiziunile grupului Pro TV S.A. a reprezentat 32% din volumul total de audiență obținut de Reckitt Benckiser, în timp ce pe stațiile grupului Intact bugetul a fost de 24,3%.

Printre stațiile care au beneficiat de un consum semnficativ din partea Reckitt Benckiser se numără Realitatea TV (4.942), B1 TV (1.907) și Antena 2 (1.913).  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii