Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Unde ne facem vacanța?

Pentru cei mai mulți dintre românii care vor să plece în vacanță, România este destinația principală. Pentru aceia care plănuiesc o aventură în străinătate, iată care este situația mobilității în câteva țări europene.
 aboneaza-te
Face masks at Schiphol airport

Hoteluri, restaurante, obiective turistice

Majoritatea țărilor europene încurajează turismul domestic, înainte de a-și deschide granițele pentru călătorii de pe alte meleaguri. Nu toate hotelurile și restaurantele vor fi deschise, iar cele care vor funcționa o vor face la capacitate redusă – vor avea disponibil jumătate din numărul de mese sau de camere. Plajele vor fi organizate astfel încât să respecte distanțarea socială, iar accesul la obiectivele turistice este posibil să fie supus unor protocoale de siguranță sanitară.

Legăturile de transport

Dacă nu sunt anulate, zborurile către anumite destinații s-au redus foarte mult. Ryanair, de exemplu, are un program de zbor limitat până în 15 iunie, urmând să intre într-un ritm relativ normal din 1 iulie. Frecvența zborurilor însă va continua să fie redusă, iar numărul de destinații limitat.
Multe dintre aeroporturile mici sunt închise sau și-au limitat activitatea la deplasările urgente. Oportunitățile de transport nu mai sunt aceleași ca înainte de pandemie, s-a diminuat numărul curselor de autobuz, tren și feribot, de exemplu. Organizarea unei excursii care presupune folosirea mai multor mijloace de transport poate fi un coșmar logistic. Soluția cea mai sigură și la îndemână pentru deplasare rămâne automobilul personal.

Spania, Italia, Marea Britanie

Multe țări încă mențin restricții în privința zborurilor din țările afectate de pandemie, altele au instituit carantina obligatorie pentru călătorii din aceste țări. Cum s-ar zice, ești vinovat până la proba contrarie.

Italia va putea fi vizitată din 3 iunie, fără ca turiștii străini să fie obligați să se autoizoleze. ÎnSpania este în vigoare până la sfârșitul lui iunie carantina de două săptămâni pentru toți cei care intră în țară. Insulele Canare se vor deschide pentru turismul local din 1 august, iar pentru călătorii din străinătate – din octombrie.

Turcia, Marea Britanie

Turcia primește turiști din 15 iunie, dar toți călătorii străini vor fi testați pentru coronavirus, în timp ce, în Marea Britanie, oricine intră în țară după 8 iunie este obligat să se autoizoleze pentru 14 zile. Hotelurile se redeschid din 4 iulie.

Italia, Belgia

Italia va putea fi vizitată din 3 iunie, fără ca turiștii străini să fie obligați să se autoizoleze, iar Belgia va renunța la restricțiile de călătorie din 15 iunie.

Franța, Elveția, Germania, Austria, Belgia

Austria își deschide granițele cu toți cei șase vecini ai săi începând din 15 iunie. Tot de atunci,

Germania primește călători din Elveția, Franța și Austria. Hotelurile încep să se deschidă, dar festivalurile și concertele se vor putea desfășura abia din august.

Franța își deschide granița cu Elveția și Germania din 15 iunie, dar călătorii din afara zonei Schengen trebuie să intre în autoizolare pentru 15 zile.

Grecia, Serbia, Bulgaria, Croația, Țările Baltice

Schengenul Baltic agreat de Letonia, Estonia și Lituania (cetățenii lor pot circula liber, fără să fie testați și fără carantină) a creat pentru turismul regional un precedent interesant, urmat de Grecia, Serbia și Bulgaria. Cele trei state au încheiat un acord de liberă trecere pentru cetățenii lor. Acordul intră în vigoare de la 1 iunie și va fi extins de la 15 iunie. De la 1 iulie vor fi reluate cursele charter internaționale către Grecia, țară în care este în vigoare reducerea temporară, de la 24% la 13%, a taxei pe valoarea adăugată pe toate mijloacele de transport (avion, tren, autobuz).
În Croația sunt deschise hotelurile, terasele, parcurile și magazinele. Din 29 mai țara își deschide granițele cu Slovenia, Cehia, Ungaria, Slovacia și Austria.

Norvegia, Suedia, Danemarca

Norvegia va ridica majoritatea restricțiilor din 15 iunie, dar evenimentele cu public numeros nu vor putea fi organizate înainte de 1 septembrie. Granițele rămân închise cel puțin până pe 20 august.

Suedia este deschisă pentru cetățenii Uniunii Europene și ai Marii Britanii, însă călătorii din afara UE nu pot intra în țară până la 1 august.

În Danemarca guvernul urmează să decidă pe 1 iunie dacă va deschide granițele. Magazinele, parcurile, unele hoteluri, mall-uri, restaurantele și barurile sunt deschise.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii