Cautare
, Contributor

Travel |
|

Unde au ales românii să meargă de 1 mai

Cei mai mulți români care urmăresc site-urile de călătorie online își planifică o excursie de 1 mai 2015, cu durata între una și patru zile, potrivit unui studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.
brasov_shutterstock_169822889.jpg

În topul destinațiilor din România preferate de români pentru mini-vacanța de 1 Mai se numără litoralul Mării Negre, Valea Prahovei și Delta Dunării. Contrar așteptărilor, aproximativ jumătate din respondenți își doresc o vacanță la munte, și nu la mare.

Totuși, peste 30% dintre respondenți nu își planifică nicio ieșire pentru acest weekend prelungit. Motivul principal este în cea mai mare parte lipsa bugetului.

Aproximativ jumătate dintre respondenți au spus că bugetul alocat vacanței de 1 Mai este sub 400 lei. Pentru 32,3% dintre respondenți bugetul alocat mini-vacanței de 1 Mai se încadrează între 400 și 800 lei de persoană. Peste 65% dintre cei care și-au făcut rezervări pentru 1 Mai și-au achiziționat pachetul turistic sau cazarea online.

La capitolul activități, drumețiile și petrecerile ocupă locul principal pentru mini-vacanța de 1 Mai. Alte activități apreciate sunt picnicul, grătarul și focul de tabără. Cei mai mulți doresc să își petreacă vacanța alături de familie (41,9%), în timp ce un sfert dintre respondenți preferă  petrecerea sejurului alături de prieteni sau partener. Doar 17% au răspuns că doresc să petreacă alături de colegii de serviciu.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 630 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 16.04.2015 – 26.04.2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii