Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Evenimente |
|

Undă verde pentru cel mai nou program de învățare interactivă axat pe schimbări climatice și eficiență energetică – proiectul „Anca știe”

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat miercuri, 15 septembrie, cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică, „Anca știe” -  o inițiativă prin care se urmărește educarea copiilor în scopul estompării fenomenului de distrugere a planetei.
3L4A9005

Problematica încălzirii globale, conturată ca o consecință directă a poluării excesive și a exploatării necontrolate a resurselor planetei, este în prezent o amenințare reală și un subiect intens dezbătut în plan internațional.

Pentru a contribui la diminuarea acestui fenomen, Asociația SNRB a organizat miercuri Play Evening at the Pool by SNRB, un eveniment destinat deopotrivă adulților și copiilor, în cadrul căruia a oferit informații utile, în mod interactiv și aplicat, pe înțelesul tuturor în ceea ce privește acest subiect.

Astfel, sub deviza „Haideți să vedem împreună ce putem face în era digitală altfel decât digital!”, organizatorii au realizat o serie de acțiuni distractive cu caracter informativ, între care Bike Cinema, Twister, Monopoly, Roata Norocului.

Una dintre atracțiile evenimentului a fost Alternaship, o navă spațială condusă prin sunete, astfel încât „astronautul” de la bord putea deveni un compozitor care plonja într-o galaxie plină cu informații și soluții de regenerare. Alternaship face parte din programul interactiv de învățare şi are ca scop explicarea noțiunilor de schimbări climatice, reciclare și a utilizării excesive a resurselor, prin intermediul unei călătorii printr-o galaxie alternativă în care copiii pot vedea efectele impactului lipsei de responsabilitate față de mediu asupra unor planete utopice.

Proiectul „Anca știe” este unul complex care presupune și o serie de deplasări în țară cu scopul de a informa copiii din școlile primare și generale, cu privire la necesitatea stringentă de a acționa în favoarea protejării mediului. Astfel, în luna octombrie, va avea loc o caravană educațională în localități precum Râmnicu Vâlcea, Turda, Zalău, Alba Iulia.

„În colaborare cu școlile și primăriile din orașele menționate, vor fi organizate evenimente similare cu cel de miercuri, de la The Pool Clubul Diplomatic, ceea ce le va oferi și copiilor din alte zone ale țării șansa de a înțelege fenomenul degradării mediului și necesitatea intervenției personale în stoparea sau reducerea impactului acestuia”, se arată într-un comunicat al asociației.

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizație care preia responsabilitatea producătorilor în ceea ce privește managementul deșeurilor de baterii și acumulatori. Prin inițiativele pe care le are, Asociația urmărește să atragă copiii în proiecte în cadrul cărora își dezvoltă abilități de argumentare, de cercetare și dezbatere, dar se și informează corespunzător, devenind pe deplin conștienți față de nevoia impetuoasă de a stopa fenomenul de distrugere a planetei.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii