Cautare
, Contributor

Timp liber |
|

Un tată scrie o carte pentru fiica sa…

Inspirat de România în care trăiește de aproape șase ani împreună cu familia, Daniel Kearvell, CEO la DHL, și-a dezvăluit recent una dintre laturile nebănuite ale personalității sale: a scris prima carte pentru copii, Maya the Mouse, dedicată celei mai mici dintre fiicele sale.
90-91 carte maya Highres_NEAN4949

De ce o carte pentru copii, la un om puternic ancorat în realitate și, evident, cu puțin timp pentru bucuriile spiritului?

Întotdeauna spun că o persoană ocupată găsește timp! Sunt norocos că scrisul a fost întotdeauna o formă de relaxare pentru mine, iar scrierea unei cărți pentru copii a venit destul de natural ca hobby. Ca orice, dacă iubești ceea ce faci, e simplu. Este clar, necesită o planificare și un echilibru între viața profesională și cea personală. Principalul meu scop a fost să îi las ceva cu semnificație fiicei mele, precum și să am un impact pozitiv asupra organizației de caritate pe care o susținem, Te Aud România, din județul Suceava.

Aș vrea să știu dacă ați mai scris până acum și ce.

În afară de o carte despre Rusia la care am contribuit în 2013, aceasta este prima mea carte. În mod cert, este prima mea carte pentru copii. Aceasta a devenit realitate oarecum accidental: scrisesem ceva pentru Maya, când am avut ocazia să-l cunosc pe Dan Ungureanu, uimitorul ilustrator al cărții, precum și pe editorul și organizația de caritate fantastică pe care am vrut să o susțin. Așa că, într-adevăr, aș numi-o serie fericită de coincidențe. Ideea de a lăsa ceva pentru fiica mea a fost cu siguranță o motivație puternică – și nu este o coincidență faptul că șoricelul Maya, personajul principal din carte, are cu siguranță una sau două din caracteristicile propriile-i mele fiice, Maya.

Care a fost cartea copilăriei dumneavoastră?

Autorul preferat al copilăriei mele a fost Roald Dahl; pur și simplu, un povestitor maestru. Sunt uimit cât de popular este și azi, și mereu zâmbesc când văd cărțile sale traduse în limba română în diferite librării. Cartea mea favorită scrisă de Dahl a fost „Băiatul“, povestiri și aventuri din tinerețe ale autorului, cu adevărat magice. În anii mei de adolescență, m-a fascinat stilul lui George Orwell, al cărui „1984“ cred că a avut, de asemenea, un impact esențial asupra tinereții mele.

Ce ar trebui să-i rămână Mayei, peste ani, din această carte?

Cred că dacă Maya, când va mai crește, se va uita înapoi la această carte, va putea într-adevăr relaționa – prin propriile experiențe – la tema centrală, aceea ca tot ce ne face diferiți ne face puternici. De asemenea, sper că îi ajută pe Maya și pe alți copii, în general, să înțeleagă că lectura și limba sunt întotdeauna cheia către o altă lume, a imaginației și a aventurii. Știu că este o misiune mai dificilă, având în vedere cât de multe alte activități sunt disponibile copiilor moderni, mai ales cele electronice. Sper, de asemenea, că fetele mele vor păstra mereu afecțiunea pentru România, pe care o avem cu toții acum, și vor aprecia oportunitățile pe care această țară le-a oferit familiei noastre. Și, desigur, papanașii vor rămâne mereu în meniul nostru de familie.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii