Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Un tâmplar român a făcut manual jilțul pe care va sta Papa Francisc la Iași

Vizita Papei Francisc în România se apropie, iar pregătirile pentru întâmpinarea suveranului au intrat în linie dreaptă. Jilțul pe care va sta Papa Francisc la Iași a fost făcut manual de către un tâmplar român, care pe lângă scaun a mai meșterit un suport pentru icoană și un pupitru. Jilțul, pupitrul și suportul pentru icoană vor fi așezate pe scena din fața Palatului Culturii.

Cătălin Hădar este numele tâmplarului din comuna Răducăneni, județul Iași, care a lucrat timp de două luni în mucuțul său atelier. Cu o experiență de peste 22 de ani, Cătălin Hădar spune că acesta este cel mai important proiect al său. „Bucurie foarte mare că e o raritate să ajung să lucrez aşa ceva, mai ales în România. Alţii au mai lucrat, dar la noi, nu mai ai ocazia asta niciodată”, spune tâmplarul, potrivit Digi24.  

Acum lucrează la ultimul obiect – suportul pentru icoană. „Va fi o icoană a Sfintei Fecioare pusă aici, ăsta e un altar care susţine icoana. După câte am înţeles, Papa o să vină cu un buchet de flori, o să îl pună aici. Totul este lemn masiv, solid, rezistent să dureze mai mult de o sută de ani şi trebuie să ţină că e lucrat cu simţ de răspundere”, explică tâmplarul.

Pe scena de unde va vorbi Suveranul Pontif va fi pus şi pupitrul, tot din lemn masiv, greu de 150 de kilograme. Trei săptămâni a lucrat la scaun, cea mai importantă piesă. A avut grijă să respecte dimensiunile primite de la Vatican.

„Acesta este scaunul pe care va sta Sfântul Părinte Papa Francisc. E făcut din lemn de stejar, lemn solid, masiv, gros. Sculptura pe mijloc reprezintă stema Papei. E din lemn de tei, lucrată manual. Tapiţeria e cu catifea albă, îmbinările sunt făcute toate manual. Şelfuire manuală. Un lucru simplu, un scaun simplu şi solemn”, adaugă tâmplarul.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii