Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Un tablou realizat de co-fondatorul Alibaba a fost vândut cu peste 5 milioane de dolari

Co-fondatorul Alibaba, cel mai mare website de comerț electronic din China, a vândut, în cadrul unei licitații, prima sa lucrare de artă, cu peste 5 milioane de dolari, informează CNN Money.
shutterstock_218266663

Jack Ma a pictat „Paradise”, o lucrare ce reprezintă Pământul, realizată pe pânză, alături de prietenul său, un renumit artist chinez, Zeng Fanzhi.

„A fost prima dată când am pictat și sunt deosebit de onorat că am făcut acest lucru alături de Fanzhi”, a scris Jack Ma pe catalogul liciației. „Împreună, am creat «un Pământ»: pentru a proteja Pământul, oceanele, aerul și apa”.

Lucrarea a fost vândută cu 5,4 milioane de dolari – cu peste 17 ori mai mult decât estimările casei de licitație –, către omul de afaceri chinez, Qian Fenglei. Încasările din vânzare merg către Paradise International Foundation, o organizație de mediu non-profit, sprijinită de Jack Ma, Zeng Ganzhi, alături de alți filantropi și antreprenori chinezi.

În ultima perioadă, Jack Ma s-a implicat tot mai mult în activități filantropice. Anul trecut, a investit câteva miliarde de dolari într-o companie, pentru a sprijini educația, medicina, mediul și cultura din China.

În luna mai, co-fondatorul Alibaba a devenit președintele board-ului Programului pentru Conservarea Naturii din China, iar în perioada verii, a achiziționat un teren în valoare de 23 milioane de dolari, în New York.

TOPUL CELOR MAI BOGAȚI OAMENI DE AFACERI DIN CHINA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii