FacebookTwitterLinkedIn

New South Wales (NSW) va elimina impunerea unui număr de persoane la nunți, baruri și slujbe religioase și va permite din nou dansul în locurile publice, relatează Reuters.

Modificările vin chiar înainte de sărbători și marchează cea mai mare relaxare a măsurilor de când au început blocajele pentru a încetini răspândirea COVID-19.

Persoanele ar putea fi lăsate să bea în picioare în pub-uri, în timp ce evenimentele în aer liber ar putea găzdui până la 5.000 de persoane.

De asemenea, stadioanele în aer liber ar putea funcționa la capacitate maximă, iar teatrele la 75%, au declarat autoritățile din capitala statului Sydney.

NSW nu a înregistrat nicio infecție dobândită local de aproape patru săptămâni.

„Suntem profund recunoscători că, de la începutul pandemiei, comunitatea ne-a urmat sfatul și dorim ca acest lucru să continue. De aceea suntem în această poziție acum”, a declarat premierul NSW, Gladys Berejiklian.

Deși Australia a raportat unele cazuri noi de coronavirus în rândul călătorilor, țara a oprit în mare măsură transmiterea comunitară a virusului prin urmărirea contactelor, măsuri de distanțare și purtarea obligatorie a măștii.