Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Un start-up IT, înființat de un român alături de un co-fondator din Germania, a atras o finanțare de un milion de euro

Start-up-ul fintech Etvas, localizat în Hamburg, înființat în 2019 de antreprenorul român Ilie Ghiciuc și co-fondatorul Sören Timm, a atras o finanțare de un milion de euro.
Soeren-Timm-Ilie-Ghiciuc-Etvas-Cofounders

Etvas, platforma software funcționează sub forma unui marketplace, care pune în legătură, pe de o parte, parteneri din industria financiară – bănci și companii de asigurări cu furnizorii de servicii cu valoare adăugată.

„Conceptul de servicii cu valoare adăugată vine să completeze nevoia tot mai mare a companiilor de a-și fideliza clienții și de a monetiza mai bine relația cu aceștia. Într-o piață tot mai competitivă, oferirea de extra-beneficii, într-un mod relevant, care are în spate tehnologia AI, devine elementul diferențiator”, a exemplificat Ilie Ghiciuc, co-fondator Etvas.

Potrivit acestuia, fondurile atrase prin această finanțare vor fi utilizate pentru dezvoltarea platformei, ceea ce va impune, în perioada următoare și creșterea echipei de developeri.

Printre investitori se numără două dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din Europa – High-Tech Gründerfonds și Main Incubator – fondul Plug and Play, din Silicon Valley și Sparkasse Bremen, care în ultima vreme și-a crescut interesul pentru investițiile în zona digital.

Platforma Etvas se bazează pe tehnologia AI și este deja utilizată de una dintre cele mai mari bănci din Germania. În prezent, aceasta este dezvoltată cu ajutorul unei echipe de specialiști IT români.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii