Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Un start-up a atras 10 milioane de euro pentru a construi roboți care fac pizza VIDEO

Un start-up a atras 10 milioane de euro pentru a construi roboți care fac pizza roboți care fac pizza, dar și pentru a deschide primul restaurantul 100% autonom, dotat cu roboți pizzeri.

Cu noua finanțare, startup-ul francez Pazzi va accelera dezvoltarea tehnologică prin consolidarea echipelor sale de cercetare și dezvoltare a parteneriatelor industriale pentru producția următorului lot de roboți. De asemenea, Pazzi va deschide primul său restaurant în Paris, în luna septembrie, în centrul comercial Val d’Europe (unul dintre principalele centrele comerciale din Franța).

Un start-up a atras 10 milioane de euro pentru a construi roboți care fac pizza

Startup-ul Pazzi a fost fondat de doi tineri inventatori francezi, Sébastien Roverso și Cyrill Hamon, pasionați de robotică și electronică. Echipa de 15 persoane a startup-ului a lucrat cu bucătarul-șef Thierry Graffagnino, pizzer campion mondial, care a creat rețetele pentru pizza produsă de roboții Pazzi, iar inginerii au învățat roboții să replice mișcările pizzerului, potrivit startups.com

„Coboții pot fi reprogramați simplu și rapid să treacă de la o operațiune la alta în cadrul unui proces de producție, reducând astfel semnificativ timpul de întrerupere a producției și îmbunătățind în ansamblu rata profitabilității. Fiind concepuți pentru a îndeplini sarcini monotone, repetitive și obositoare, coboții îmbunătățesc mediul de lucru pentru angajați, reducând expunerea acestora la afecțiuni musculoscheletale și la potențialele pericole legate de locul de muncă. La rândul său, aceasta echivalează cu mai puține zile de muncă pierdute pentru companie și o reducere a timpilor morți de până la 85%”, explică reprezentanţii Universal Robots.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii