Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Un start-up al unor elevi din România a câștigat premiul de excelență în IT la Lucerna

Un grup de elevi români au câștigat premiul de excelență în IT, sponsorizat de AT&T, la cea de-a 27-a competiție JA Europe Company of the Year.
Elevi Oculus Romania 1

Echipa Oculus a excelat în categoria IT, prezentând un concept axat pe inovație, în completarea unui potențial puternic de business demonstrat prin sustenabilitatea, viabilitatea și scalabilitatea companiei. Ochelarii lor inteligenți îi ajută pe nevăzători să se adapteze mai ușor cu mediul înconjurător.

La competiția din Lucerne, Elveția, au participat peste 200 de elevi, în perioada 25-28 iulie, pentru a celebra cele mai bune mini-companii din Europa. Au concurat 36 de echipe la programul JA Compania, un program prestigios al JA Europe, ce le oferă tinerilor participanți de a iniția și conduce o afacere reală.

Energia eoliană, soluția inteligentă folosită de țările din Vest

“Prin programul JA Compania, am învățat cum să lucrăm ca o echipă, să analizăm nevoile clienților noștri, și, cel mai important, să petrecem timp alături de clienții noștri, care ne-au inspirat să ne dezvoltăm produsele. Este uimitor că am câștigat premiul AT&T, deoarece afacerea noastră a început cu o invenție și toți suntem inspirați să ne continuăm parcursul educațional în domeniul TIC și să ne dezvoltăm o carieră în domeniu. Grație lui George, prietenul nostru cu deficiențe de vedere, am reușit să dezvoltăm produsul nostru, care va ajuta mai multe persoane.”, a spus un membru al echipei Oculus.

Învățând să creeze și să conducă o companie, elevii din programul JA Compania au creat și promovat către piață produse și servicii reale. Succesul programului se datorează în mare parte sprijinului consultanților voluntari din mediul de afaceri, ce acționează în calitate de mentori oferind consultanță elevilor. Parteneriatele dintre mediul educațional și mediul de afaceri sunt esențiale pentru eliminarea decalajului dintre teoria învățată la clasă și provocările lumii reale.  În anul școlar 2014-2015, peste 313.000 de elevi din 40 de țări din Europa au participat la programul JA Compania.

Capgemini, peste 1.100 mp în Green Court

AT&T și JA Europa lucrează împreună pentru a sprijini tinerii din 10 țări să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a obține un loc de muncă sau pentru a începe o afacere. Ca parte a AT&T Aspire, inițiativa filantropică a companiei, AT&T sprijină programele de antreprenoriat și programele de orientare în carieră care se concentrează pe construirea competențelor care ajută participanții să intre pe piața muncii cu un avantaj competitiv clar. Prin 55 de programe de orientare în carieră și antreprenoriat, parteneriatul a ajuns la peste 2.000 de elevi. 180 de voluntari AT&T au mentorat tinerii participanți, împărtășind din experiența lor și oferind perspective cheie și exemple de urmat.

Elevi Oculus Romania 2“Felicitările noastre se duc către echipa Oculus pentru utilizarea creativă a tehnologiei pentru a oferi ochelarii care îi ajută pe nevăzători. Suntem încântați să sprijinim premiul de excelență în IT al JA Europa. Este un alt mod în care putem ajuta tinerii să învețe cum funcționează lumea afacerilor, astfel încât ei pot lua decizii în cunoștință de cauză în raport cu educația și carierele lor”, a declarat Peter Daly, Vice President Global Service Management. – AT&T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii