FacebookTwitterLinkedIn

Un nou studiu Reuters/Ipsos dezvăluie că un sfert dintre americani nu sunt interesați să se vaccineze contra Covid-19, fiind îngrijorați de viteza cu care sunt dezvoltate variantele de vaccinuri și care ar putea compromite siguranța acestora.

Aproximativ 36% dintre respondenți au declarat că nu sunt foarte dornici să se vaccineze, chiar dacă președintele Donald Trump îi va asigura că vaccinul este eficient. Doar 14% dintre cetățenii americani au spus că ar dori să se vaccineze.

Majoritatea respondenților dintre cei 4.428 adulți americani, intervievați între 13-19 mai, susțin că decizia lor de a se vaccina ar fi influențată de părerea FDA sau de rezultatele studiilor științifice la scară largă care ar indica siguranța vaccinului.

Mai puțin de două treimi dintre participanți au spus că sunt “foarte” sau “într-o oarecare măsură” interesați să se vaccineze contra Covid-19. Specialiștii spun că se așteptau ca acest procent să fie mai mare de vreme ce infecția cu coronavirus a determinat 92.000 decese în SUA.

Dr. William Schaffner, un specialist în boli infecțioase și vaccinuri la Centrul Medical Universitar Vanderbilt declară “E puțin mai scăzut decât mă așteptam să fie (numărul de persoane) având în vedere toată atenția întreptată către Covid-19”, conform Reuters.