FacebookTwitterLinkedIn

Affan Yildirim, Director General, membru în Consiliul de administrație al Anchor Grup și membru al Consiliului de administrație al Shopping MallDova

 

Un an dificil pentru majoritatea businessurilor, 2021 se va încheia curând. Cum ați caracteriza acest an în câteva cuvinte ?

Este dificil să caracterizăm anul 2021 în doar câteva cuvinte; chiar dacă a fost o perioadă volatilă, a provocărilor, a trendurilor în permanentă schimbare, în care cu toții am muncit foarte mult pentru a ne adapta, în ceea ce ne privește, am reușit să reluăm creșterea sustenabilă a celor trei linii principale de business din portofoliul nostru: retail, rezidențial, office.

Care au fost principalele realizări ale Anchor Grup în acest an?

Suntem mândri că, prin eforturi susținute și multă implicare, ne-am menținut poziția de pionier pe piața locală de retail. Pentru Anchor Grup, anul acesta a adus multe realizări, dintre care voi menționa doar câteva.

Un reper important pentru noi a reprezentat deschiderea, luna aceasta, a magazinului Bebe Tei din București Mall-Vitan. Bebe Tei este un brand cunoscut și foarte apreciat pentru întreaga familie și suntem siguri că vizitatorii noștri vor fi încântați să-l descopere în centrul nostru comercial. Noul magazin ocupă o suprafață generoasă de peste 1.700 de metri pătrați și continuă să răspundă așteptărilor celor care îi trec pragul, printr-o ofertă variată, de peste 80.000 de produse. Acest proiect remarcabil a fost realizat de echipe dedicate din partea Bebe Tei și Anchor Grup, echipe care merită o apreciere deosebită pentru determinarea lor. Suntem foarte mândri, totodată, că eforturile  tuturor au fost răsplătite și cu premiul “Retail Lease of the Year”.

O altă realizare la fel de importantă pentru noi a fost faptul că brandul internațional de modă ZARA ne-a ales pentru a prezenta, în premieră pe piața locală, noul său concept global, care propune clienților un design ce combină influențele art deco cu sustenabilitatea și elementele ecologice. Noul concept, inaugurat în magazinul din Plaza România, vine cu o abordare mai rafinată a experienței de shopping și cu un accent deosebit pus pe produse. Astfel, pentru Anchor Grup, este o altă confirmare a rolului său de pionier al industriei, o direcție importantă a strategiei noastre de business.

Încă  o reușită a acestui an este  adăugarea în portofoliul nostru de companii a Hollywood Multiplex, cinematograful din București Mall-Vitan. La momentul deschiderii, în anul 2000, acesta a fost primul multiplex din România și a rămas și acum un reper în peisajul cinematografic românesc. În urma achiziției, multiplexul trece în prezent printr-un proces de renovare, care va fi finalizat în perioada următoare. Anchor Grup a dezvoltat București Mall Vitan, primul centru comercial modern din România; Hollywood Multiplex a fost primul cinematograf multiplex care a fost deschis pe piața locală; prin urmare, asocierea celor două branduri a fost una naturală .

As vrea să menționez și sprijinul pe care l-am acordat, în acest an, autorităților locale în lupta împotriva COVID19. Am pus la dispoziția Primăriilor Sectoarelor 3 și 6, în parcările centrelor noastre comerciale, spații pentru organizarea și operarea, pe timpul verii, de unități de vaccinare drive-thru . Începând cu luna octombrie, centrul de vaccinare din București Mall – Vitan s-a mutat în interior.

Nu în ultimul rând, anul acesta ne-am menținut sprijinul și angajamentul față de brandurile locale. Pe de o parte, prin mixul de retaileri pe care îi găzduim în centrele noastre comerciale – de exemplu, SportGuru, un magazin multibrand românesc, a deschis recent o locație impresionantă în Plaza România.

SportGuru este cel mai mare retailer local de articole sportive specializate și ne-au selectat pe noi pentru dechiderea primului lor magazin într-un mall. Pe de altă parte, continuăm să ajutăm brandurile locale  prin proiectele speciale pe care le găzduim în mall-urile noastre, centrate fie pe designeri locali, fie pe artizani locali. Anul 2021 a însemnat și aniversarea a 3 ani de Designers Boutique în București Mall-Vitan , o inițiativă unică dedicată tuturor designerilor de modă români.

Ce motive de optimism a adus acest an ?

Sănătatea angajaților, clienților, partenerilor și chiriașilor noștri a fost principala noastră preocupare către care ne-am îndreptat acțiunile și în acest an.  În al doilea rând, asigurarea continuității businessului nostru, precum și a activității partenerilor noștri, a fost o altă prioritate importantă pentru noi. Ne concentrăm pe îmbunătățirea permanentă a colaborării strânse pe care o avem cu  toți aceștia, deoarece de peste 20 de ani împărtășim aceleași valori și credințe și suntem siguri că doar împreună vom fi mai puternici în aceste vremuri dificile.