Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Un proiect energetic marin de 45 milioane euro va instala în premieră parcuri hibride offshore de energie marină

Proiectul energetic marin European Scalable Offshore Renewable Energy Sources (EU-SCORES), în valoare de 45 milioane euro, va deschide calea către construcţia de parcuri offshore hibride, funcţionale în Europa, până în 2025. Sub conducerea Centrului olandez pentru energie marină (DMEC), EU-SCORES va demonstra potenţialul pe scară largă al sistemelor solare eoliene, hidroenergetice şi offshore.
offshore energie

Consumul actual de electricitate este de aproximativ 21,000TWh anual şi se estimează că se va dubla până in 2050, datorită creşterii populaţiei şi PIB-ului. Utilizarea eficientă a resurselor offshore este crucială în tranziţia UE către o economie cu zero emisii de gaze de seră până în 2050.

Pentru a atinge acest obiectiv, UE a trasat obiective clare, de a atinge 230-440GW şi 40GW capacitate instalată pentru captarea energiei eoliene şi hidro offshore, până în 2050.

Proiectul va demara în septembrie 2021, iar partenerii acestuia se vor concentra pe două demonstraţii cu puternic impact comun: Un sistem de panouri solare offshore de 3MW, aparţinând companiei Oceans of Energy în apropiere de coasta belgiană, cuplat cu un parc eolian fixat la bază; O matrice de captare a energiei solare de 1,2 MW, a companiei CorPower, situată în Portugalia şi cuplată cu un parc eolian plutitor.

„Pentru o tranziţie energetică de succes, trebuie să ne mişcăm rapid fără a pune în pericol fiabilitatea reţelei noastre de energie electrică. Proiectul EU SCORES poate schimba cu adevărat jocul în acest sens. Multiplele utilizări ale offshore reprezintă o oportunitate de afaceri, cu potenţial major de accelerare a tranziţiei, în timp ce abordarea hibridă va permite o furnizare mai fiabilă de energie electrică”, spune Benjamin Lehner, project portfolio manager DMEC.

Partenerii Consortiului EU-SCORES sunt – Dutch Marine Energy Centre (DMEC), Oceans of Energy, TU Delft, SBM Offshore, POM West-Vlaanderen (POM), RWE Renewables (RWE), CorPower Ocean, Uppsala University, Lappeenranta-Lahti University of Technology (LUT), Enel Green Power, RINA offshore consultants, INNOSEA – a AqualisBraemar LOC Group company, EDP Labelec, WavEC Offshore Renewables, INESC TEC, Exceedence, Western Star Wave – a Simply Blue Group company.

Proiectul este sprijinit si de – IRO (Asociaţia furnizorilor olandezi din industria energiei offshore), ENECO Group, Redes Enérgeticas Nacionais, Parkwind, Ocean Winds, Energie Baden-Württemberg.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii