Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Un producător de ciocolată aflat în insolvență a raportat o creștere de 130% a profitului operațional

Producătorul de ciocolată Food Distributione, companie aflată în insolvență și al cărei administrator judiciar este Casa de Insolvență Transilvania, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri și a profitului.
 aboneaza-te
Ciocolata

Marja comercială a crescut până la o valoare de 24% comparativ cu perioadă anterioară deschiderii procedurii de insolvență, când aceasta avea o valoare de 19%. Cifra de afaceri a crescut cu 41% în perioada de sezon și cu 25% în perioada de extra-sezon, iar profitul operațional cu 130%.

Rezultatele au fost generate de măsurile de reducere a costurilor și de creștere a veniturilor, implementate sub consultanța Casa de Insolvență Transilvania (CITR). Planul de reorganizare al companiei a fost aprobat de către Tribunalul Maramureș, iar compania intră într-o nouă etapă, cea de reorganizareâ.

„Food Distributione e în momentul de față pregătită să treacă în etapa reorganizării datorită rezultatelor înregistrate cu ajutorul CITR în perioada de observație. Într-un timp relativ scurt, am reușit să creștem nivelul de producție, al eficienței operaționale și al vânzărilor, să semnăm un nou contract cu un lanț de magazine, să implementăm două produse marcă exclusivă și să introducem un nou sortiment de produse”, a declarat Liviu Fagi, administrator al Food Distributione.

Printre cauzele care au dus la insolvența companiei s-au numărat dificultăţile financiare caracteristice perioadei crizei economice, imposibilitatea accesării unor credite comerciale și dezechilibrul dintre plăţi şi încasări. De asemenea, marja comercială redusă a avut drept efect imposibilitatea temporară a societăţii de a-şi achita datoriile.

SC Food Distributione SRL, care are sediul în Baia Sprie, produce ciocolată și specialități de ciocolată având ca mărci înregistrate Galactic și Spria.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii