Cautare
, Contributor

Forbes.com

Lideri |
|

Un nou trend în rândul intelectualilor din România

jobless.jpg
Lansarea primei platforme de pe piaţa autohtonă dedicată exerciţiilor de brain fitness, www.brainfitness.ro, şi interesul manifestat pentru aceasta în prima săptămână de la lansare confirmă noul trend adoptat de către intelectualii din România: orientarea către dezvoltarea personală prin intermediul exerciţiilor de antrenare a minţii.

Doar în primele zile de la lansare, platforma s-a bucurat de peste 22.000 de vizualizări şi peste 500 de conturi create. În plus, profilul utilizatorului român este foarte asemănător cu cel al utilizatorilor din ţări în care exerciţiile de brain fitness sunt foarte populare, precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Germania.

“Românii se aliniază trendurilor internaţionale de orientare către dezvoltarea personală şi au înţeles beneficiile oferite de exerciţiile de antrenare a minţii. Rezultatele pe care le-am obţinut încă după primele zile de la momentul lansării platformei demonstrează şi susţin acest lucru. Este momentul să înţelegem că practicarea în mod constant a brain fitness-ului ne ajută să facem faţă stresului şi competitivităţii pe plan profesional, dar şi să ne dezvoltam abilitităţi precum atenţia, memoria, autocontrolul, estimarea, luarea deciziilor şi multitasking-ul.”, a declarat Stelian Marian, iniţiatorul proiectului BrainFitness.ro.

Crearea platformei româneşti de Brain Fitness a venit ca urmare a studiilor efectuate în ultimii ani de universităţi de renume (Cornell University, Oregon University, University of California, etc.), ce au demonstrat că ne putem antrena şi modela creierul generând astfel noi neuroni şi sinapse, rezultatul fiind creşterea potenţialului acestuia. Studiile au arătat că exercitiile de training mental cresc atât performanţa în activităţi de rezolvare de probleme, luare a deciziilor, învăţare, memorizare, concentrare, cât şi răspunsul imunitar al organismului.

“Capacitatea creierului de a genera noi neuroni şi de a se „re-modela” este una dintre marile descoperiri din Neuroştiinţe. Exerciţiile de training mental conduc la stimularea conectivităţii neuronale, având astfel un impact direct într-o mai bună funcţionare a creierului şi organismului.”, a declarat Dr. Adina Chiriţă, Medic Specialist Neuroimagisticţ, Reţeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Platforma BrainFitness.ro poate fi accesată atât de pe calculator, cât şi de pe alte device-uri, precum smartphone-urile sau tabletele.

BrainFitness.ro este prima platformă românească dedicată exerciţiilor de training mintal, despre care s-a demonstrat ştiinţific că ajută la antrenarea şi modelarea creierului generând astfel noi neuroni şi sinapse, rezultatul fiind creşterea potenţialului acestuia. 

Platforma BrainFitness.ro poate fi accesată atât de pe calculator, cât şi de pe alte device-uri, precum smartphone-urile sau tabletele. Iniţiatorii proiectului BrainFitness.ro sunt Stelian Marian si Dragoş Cîrneci, ambii cu studii post-universitare în psihologie şi experienţă practică în neuroştiinte comportamentale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii