Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Un nou serial la National Geographic Channel: „Detectorii de istorie”

national_geographic.jpg
National Geographic Channel va difuza un serial în 20 de episoade de știință populară, „Detectorii de istorie”, începând cu 6 iunie, la ora 22:00, având în centru doi amatori ce folosesc detectoare de metale pentru a dezgropa fragmente îngropate din istoria americană, potrivit unui comunicat al televiziunii, preluat de Media Expres

Cei doi protagoniști, Saylor și Wyant, scotocesc pământul în căutarea „bucăților” pierdute de istorie – de la gloanțe de pe câmpurile de luptă până la bijuterii de familie sau monede de auri și argint.

Acolo unde o curte, un câmp sau o plajă pot fi examinate cu ajutorul detectoarelor de metale, cei doi văd o șansă de a descoperi o comoară și depun toate eforturile pentru a scoate la suprafață „nectarul dulce”, după cum îl numesc ei, colaborând la fiecare misiune cu arheologi sau istorici.

Având premiera în 6 iunie, de la ora 22:00, pe National Geographic Channel, serialul investighează, între altele revoltele minerilor de la Blair Mountain, după ce masivul a fost sortit lucrărilor de minerit de suprafață pentru extragerea cărbunelui, iar echipa încearcă să recupereze orice artefacte înainte ca loc să dispară. Cu ajutorul unui arheolog este descoperit un adăpost pentru mitraliere folosite împotriva minerilor revoltați în timpul bătăliei de la Blair Mountain.

De asemenea, este investigată o celebră răfuială între familii: echipa descoperă dovezi despre ce s-a petrecut în noaptea faimosului atac al clanului Hatfield asupra celor din familia McCoy.

La Cedar Ridge Tavern o mică grămăjoară de gloanțe găsite de echipă indică locul unde a avut loc ceea ce se consideră a fi ultima încleștare din timpul Războiului American de Independență.

Deși cei doi prieteni își spun vânători de comori, denumirea reprezintă o autoironie deoarece majoritatea pieselor descoperite – monede vechi, arme, bijuterii, unelte – se dovedesc a avea o valoare monetară mică. „Este vorba de emoția vânătorii”, admite Saylor.

Majoritatea episoadelor includ diverse pariuri pe care cei doi protagoniști le fac între ei cu privire la obiectele care vor fi găsite, pedepsele fiind umilitoare sau greu de suportat pentru cel care pierde pariul.

„Detectorii de istorie” este produs de Half Yard Productions pentru National Geographic Channels International. Aby Greensfelder și Sean Gallagher sunt producătorii executivi pentru Half Yard Productions. Pentru NGCI, vicepreședinte executiv și director al diviziei de conținut internațional este Hamish Mykura.

National Geographic Channels International (NGCI) este o companie deținută de National Geographic Ventures și FOX Entertainment Group, și se alătură Societății National Geographic în angajamentul acesteia de a explora, conserva și educa prin intermediul celor șase televiziuni ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure și Nat Geo Music.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii