FacebookTwitterLinkedIn

Fondul de investiții CA Immo, care deține în România cinci clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 106.000 de metri pătrați, a început în această toamnă dezvoltarea unui nou proiect pe piața locală. Orhideea Towers este amplasat în zona de centru-vest a Bucureştiului, în apropiere de stația de metrou Grozăvești și va necesita o investiție totală de 75 de milioane de euro.

Pe aceeași temă: Skanska cumpără un teren de la Ion Rădulea

Proiectul totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătrați și este compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H și conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Construcția a început în luna octombrie 2015 cu lucrările de fundații speciale, pentru care CA Immo a ales compania Octagon Contracting & Engineering S.A. și se va încheia în anul 2017.

Marian Roman CA Immo

„Portofoliul actual pe care îl deținem în București a fost ocupat aproape integral în ultimii ani. De aceea, pentru a putea da curs solicitărilor de extindere ale chiriașilor actuali, am decis să ne consolidăm poziția prin dezvoltarea unui nou proiect de birouri, care respectă toate criteriile CA Immo în ceea ce privește amplasamentul și arhitectura”, a declarat Marian Roman (foto), managing director CA Immo România. După finalizare, Orhideea Towers va rămâne în portofoliul de investiții al CA Immo.

Orhideea Towers va fi construit în conformitate cu cele mai înalte standarde ale CA Immo, privind atât designul și specificațiile tehnice, cât și criteriile de sustenabilitate specifice clădirilor verzi și va fi certificat conform ratingului LEED Gold, CA Immo având o bogată experiență în dezvoltările de birouri verzi.

Citiți și: Forte Partners, proiecte de peste 100 de milioane de euro în vestul Capitalei

Cele două turnuri ale cladirii vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafețe generoase, de până la 2.700 metri pătrați pe etaj și câte două etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

„Zona de centru-vest a Capitalei are tot potențialul necesar pentru a deveni noul pol de birouri al Bucureștiului, proiectul River Place pe care îl deținem de asemenea în această zonă fiind un real succes, atrâgând chiriași precum British American Shared Services Europe, Misys, Ipsos, CGS, Thales, UPC sau PTC Eastern Europe”, a adăugat Marian Roman.
Amplasat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, cu acces direct la stația de metrou Grozăvești, proiectul Orhideea Towers are o locație unică, ce oferă o vizibilitate excelentă atât de pe Podul Basarab, circulat zilnic de până la 100.000 de mașini, cât și de pe Splaiul Independenței.

În apropiere se află cea mai mare concentrare de studenți din România: Universitatea Politehnică, unde studiază 25.000 de studenți și campusul studențesc Regie, în care locuiesc peste 15.000 de tineri.